• Σχόλιο Αγοράς

    Ψάχνει νέα αντίδραση το Χρηματιστήριο

    • Στ. Κ. Χαρίτος

    Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια


    Μία από τα ίδια με το χθεσινό άνοιγμα της αγοράς, που, μάλλον, οι επενδυτές θα πρέπει να αναζητήσουν στη διάθεση για λιγότερο ρίσκο εκ μέρους των fund managers ενόψει των διακοπών του Αυγούστου.

    Σε κάθε περίπτωση, οι 870 μονάδες αποτελούν ισχυρό οχυρό για τον δείκτη. Με τις συναλλαγές λίγο πάνω από τα 6 εκατ. ευρώ πριν καν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα της συνεδρίασης, η ΔΕΗ φορτσάρει με νέα υψηλά, προσεγγίζοντας τα 2,77 ευρώ και 372 χιλιάδες τεμάχια.

    Εντολές αγορών βγαίνουν στην ΓΕΚ/Τέρνα με κέρδη πάνω από 2,5%, αλλά και στην Ελλάκτωρ που κινείται, επίσης, σε νέα υψηλά, στα 2,14 ευρώ και όγκο 121 χιλιάδων τεμαχίων.

    Η επαναπροκήρυξη οδικών αξόνων από τη νέα κυβέρνηση είναι κάτι που διευρύνει το παιχνίδι των παραχωρήσεων στην εγχώρια κατασκευαστική αγορά, σχολιάζουν οι χρηματιστές.

    Οι χθεσινές πωλήσεις στην Alpha φαίνεται ότι προς το παρόν έχουν ανακοπεί, με την μετοχή να αντιδρά σχετικά, στην περιοχή του 1,60 ευρώ. Στον αντίποδα, πιέσεις βγαίνουν σε Εθνική, Πειραιώς (υποχωρεί 1,19%) και Eurobank.

    Ένα φόβο έχουν οι εμπλεκόμενοι περί τα χρηματιστηριακά. Μήπως χρειαστούν νέες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, αλλά η κυβέρνηση είναι καθησυχαστική και τονίζει ότι θα προχωρήσει τα δύο σχέδια για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, του ΤΧΣ και της Τράπεζας της Ελλάδος, με σκοπό την δημιουργία bad bank.

    Νέα κούρσα και νέα υψηλά για την μετοχή της Ιντρακόμ, με την αγορά να ποντάρει στο σενάριο της αναδιάρθρωσης. Η μετοχή ενισχύεται σχεδόν 4,5%, στο 1,18 ευρώ, υστερώντας ωστόσο από τα υψηλά έτους, που ήταν το 1,48 ευρώ. Ο όγκος συναλλαγών προσεγγίζει τις 80.000 τεμάχια.

    Σημειωτέον ότι, μετά τις πρωινές πιέσεις, αντίδραση βγαίνει στην Τιτάν, στα 19,66 ευρώ, τον ΟΤΕ, τον ΟΛΠ, τον Μυτιληναίο, την Jumbo και την Motor Oil.



    ΣΧΟΛΙΑ