• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: «Βουτιά» κοντά στο 4% μετά την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

    • NewsRoom


    Το πετρέλαιο υποχώρησε την Πέμπτη, καθώς οι προσδοκίες για ασθενέστερη ζήτηση και ισχυρό δολάριο ΗΠΑ ενόψει μιας δυνητικά μεγάλης αύξησης των επιτοκίων αντιστάθμισαν τις ανησυχίες για την προσφορά.

    Το πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Νοεμβρίου, έχασε 3,26 δολ. ή 3,5%, στα 90,84 δολ. το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 3,38 δολ. ή 3,8%, κλείνοντας στα 85,10 δολ. το βαρέλι.

    Τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ την Τετάρτη έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,4 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο τα στρατηγικά αποθέματα της χώρας υποχώρησαν κατά 8 εκατ. βαρέλια.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    «Βραχυπρόθεσμα, διατηρούμε την προσεκτική μας στάση για το πετρέλαιο, καθώς βλέπουμε την παγκόσμια οικονομία να υποχωρεί υπό το βάρος των αυξανόμενων επιτοκίων, οδηγώντας έτσι νομοτελειακά σε μείωση της ζήτησης», ανέφερε ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος αγοράς στην Spartan Capital Securities, σε σημείωμά του.

    «Από την άλλη πλευρά, εκτιμούμε ότι οι τιμές πιθανότατα θα παραμείνουν εντός ενός εύρους 10 δολαρίων, δηλ. μεταξύ των 82 και 92 δολαρίων κατά τη διάρκεια του επόμενου τριμήνου», κατέληξε.

    Νέες συγκρούσεις μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν που αυξάνουν τον κίνδυνο για τις ελλείψεις στις προμήθειες πετρελαίου, αν και ανώτερος Αρμένιος αξιωματούχος δήλωσε την Τετάρτη ότι έχει συμφωνηθεί εκεχειρία.

    Διαβάστε επίσης

    Πλαστικά Θράκης: Στα 212,7 εκατ. ευρώ ο τζίρος του α’ εξαμήνου

    Lavipharm: Αύξηση κατά 8% των πωλήσεων στο α’ εξάμηνο

    Τι είπαν Γεωργιάδης και Σπίρτζης στο Greek House Davos



    ΣΧΟΛΙΑ