• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Τέταρτη συνεχόμενη ημέρα ανόδου με στήριξη από την πτώση αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου αυξήθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση την Τετάρτη,  βρίσκοντας στήριξη  στα στοιχεία από τις ΗΠΑ τα οποία έδειξαν  μεγάλη πτώση στα αποθέματα βενζίνης της χώρας, λίγο πριν την έναρξη της «θερινής περιόδου οδήγησης».

    Τα  στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ έδειξαν πάντως πως τα αποθέματα αργού πετρελαίου στη χώρα αυξήθηκαν κατά 3,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 29 Μαρτίου. Τα στοιχεία της βιομηχανίας από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου αργά την Τρίτη έδειξαν πτώση 2,3 εκατομμυρίων βαρελιών, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της S&P Global Commodity Insights ανέμεναν ότι τα στοιχεία της EIA θα έδειχναν αύξηση μόλις 600.000 βαρελιών.

    Ωστόσο, τα στοιχεία για τα καύσιμα ήταν πιο ενθαρρυντικά, με τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ να καταγράφουν πτώση 4,3 εκατομμυρίων βαρελιών. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 800.000 βαρελιών. Τα αποθέματα αποσταγμάτων μειώθηκαν κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια έναντι πρόβλεψης για μείωση 900.000 βαρέλια.

    Επιπλέον στήριξη συνέχισε να δίνει η κρίση στη Μέση Ανατολή, καθώς η Τεχεράνη υποσχέθηκε αντίποινα για την ισραηλινή επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν στη Συρία, κατά την οποία σκοτώθηκαν μέλη των Φρουρών της Επανάστασης.

    Οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο μιας ευρύτερης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή που θα μπορούσε να επηρεάσει τις ροές αργού από την περιοχή βοήθησαν στην άνοδο τόσο του WTI όσο και του Brent την Τρίτη.

    Τέλος, όπως αναμενόταν, στη διαδικτυακή συνάντηση των υπουργών πετρελαίου των μελών του OPEC+, δεν υπήρξε κάποια διαφοροποίηση στο σχέδιο του ομίλου να διατηρήσει τις εθελοντικές περικοπές παραγωγής των 2,2 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως μέχρι το δεύτερο τρίμηνο.

    Σε αυτό το κλίμα, το West Texas Intermediate για παράδοση Μαΐου αυξήθηκε κατά 28 σεντς ή 0,3% για να κλείσει στα 85,43 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Το Brent Ιουνίου έκλεισε με κέρδη 43 σεντς ή 0,5% στα 89,35 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

    Και τα δύο συμβόλαια έκλεισαν στο υψηλότερο επίπεδο από τις 27 Οκτωβρίου.

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Συνέχεια της ανόδου και νέα ιστορικά υψηλά

    Τζερόμ Πάουελ (FED): Δεν θα βιαστούμε με την χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής

    Ευρωαγορες: Επιστροφή στα κέρδη μετά την απρόσμενη μείωση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη



    ΣΧΟΛΙΑ