• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Συνέχεια της ανόδου και νέα ιστορικά υψηλά

    • NewsRoom
    χρυσός


    Συνέχεια στην ανοδική του πορεία έβαλε την Τετάρτη ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να βρίσκει στήριξη τόσο από τις δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ όσο και από τα νέα στοιχεία για την μείωση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.

    Σύμφωνα με την Eurostat, ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 2,4% τον Μάρτιο, χαμηλότερα από τις προβλέψεις των οικονομολόγων, τροφοδοτώντας αισιόδοξα σενάρια για την επερχόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Απρίλιο σχετικά με την πορεία των επιτοκίων. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι το ποσοστό του πληθωρισμού θα παρέμενε σταθερό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα στο 2,6%.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της FED, μιλώντας στο πανεπιστήμιο του Στανφορντ, επανέλαβε πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα δεν πρόκειται να αλλάξει την πολιτική της λόγω του υψηλότερου του αναμενόμενου πληθωρισμού στις αρχές του έτους.

    Η προσδοκία για μείωση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες μειώνει την δύναμη του δολαρίου αλλά και τις αποδόσεις των ομολόγων, δίνοντας στήριξη στον χρυσό.

    Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός spot σημείωσε νέα άνοδο, βλέποντας ενδοσυνεδριακά την αξία του να φτάνει μέσα στην ημέρα στην τιμή ρεκόρ των 2.294,99 δολαρίων ανά ουγγιά.

    Το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Ιουνίου κέρδισε 1,55% στα 2.317,10 δολάρια, σε νέο ιστορικό υψηλό.

    Διαβάστε επίσης

    Τζερόμ Πάουελ (FED): Δεν θα βιαστούμε με την χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής

    Tesla: Σχεδιάζει επένδυση έως και $3 δισ. στην Ινδία

    Motor Oil: Στα 806 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2023 – Στο 1,8 ευρώ το συνολικό μέρισμα



    ΣΧΟΛΙΑ