• Οικονομία

    Τζερόμ Πάουελ (FED): Δεν θα βιαστούμε με την χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής

    • NewsRoom
    Τζερόμ Πάουελ, επικεφαλής FED

    Τζερόμ Πάουελ, επικεφαλής FED


    Στην ασάφεια σχετικά με το ακριβές χρονοδιάγραμμα της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της FED επέστρεψε ο Τζερόμ Παόυελ, ο οποίος επεσήμανε πως θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να αξιολογηθεί η τρέχουσα κατάσταση, πριν η ομοσπονδιακή τράπεζα προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις της.

    Όπως ανέφερε μιλώντας στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ, η FED δεν βιάζεται για την χαλάρωση της πολιτική της, καθώς είναι πολύ νωρίς για να μπορέσει να πει αν οι πρόσφατες μετρήσεις του πληθωρισμού αντιπροσωπεύουν μια πραγματική πορεία προς τον στόχο του 2% ή ήταν ένα απλό «χτύπημα».

    «Δεν αναμένουμε ότι θα είναι σκόπιμο να μειώσουμε τα επιτόκια πολιτικής μας μέχρι να έχουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς τα κάτω, προς το 2 τοις εκατό», ανέφερε, προσθέτοντας πως «δεδομένης της ισχύος της οικονομίας και της προόδου στον πληθωρισμό μέχρι στιγμής, έχουμε χρόνο να αφήσουμε τα εισερχόμενα δεδομένα να καθοδηγήσουν τις αποφάσεις μας για την πολιτική».

    Ο Τζερόμ Πάουελ αναφέρθηκε και στο αν επηρεάζει τις αναλύσεις της FED το ζήτημα των προεδρικών εκλογών. Όπως ανέφερε, η ανάλυσή της είναι απαλλαγμένη από οποιαδήποτε «προσωπική ή πολιτική προκατάληψη».

    «Δεν θα το κάνουμε πάντα σωστά – κανείς δεν το κάνει. Αλλά οι αποφάσεις μας θα αντικατοπτρίζουν πάντα την επίπονη αξιολόγησή μας για το τι είναι καλύτερο για την οικονομία μας μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα — και τίποτα άλλο».

    Διαβάστε επίσης

    Γαλλία-Ρωσία: Τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Άμυνας των δύο χωρών

    Ευρωαγορες: Επιστροφή στα κέρδη μετά την απρόσμενη μείωση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη

    Ζελένσκι σε Φινλανδούς: Ο Πούτιν ετοιμάζεται να επιστρατεύσει άλλους 300.000 στρατιώτες



    ΣΧΟΛΙΑ