• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Σε υψηλά εβδομάδας Brent και WTI με άνοδο άνω του 1%

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Με σημαντική άνοδο έκλεισαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου καθώς η προοπτική για χαλαρότερη νομισματική πολιτική αντιστάθμισε την πίεση που δέχθηκαν τα συμβόλαια από την υποχώρηση του γεωπολιτικού κινδύνου μιας  απευθείας σύγκρουσης μεταξύ Ιράν και Ισραήλ.

    Ειδικότερα, το συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου του West Texas Intermediate έκλεισε με άλμα 1,46 δολάρια, ή +1,8%, για να διαμορφωθεί στα 83,36 δολάρια το βαρέλι στο NYMEX.

    Την ίδια ώρα, το Brent Ιουνίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς,  πρόσθεσε 1,42 δολάρια ή +1,6%, για να διαμορφωθεί στα 88,42 δολάρια το βαρέλι.

    Τόσο το Brent όσο και το WTI διαμορφώθηκαν σε υψηλά εβδομάδας, σύμφωνα με το Dow Jones Market Data.

    Η αγορά βρήκε στήριξη μετά από μια έκθεση που έδειξε πως η ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο φέτος. Τα αποδυναμωμένα οικονομικά δεδομένα ερμηνεύονται ως ανοδικά για τις αγορές καθώς οι έμποροι αναλύουν ενδείξεις για την επόμενη κίνηση της Federal Reserve.

    Πάντως, το αμερικανικό αργό διαπέρασε τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών την Τρίτη για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο, μια κίνηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιπλέον πωλήσεις.

    Μετά από μια περίοδο αστάθειας, οι τιμές παραμένουν διστακτικές ενόψει της καλοκαιρινής ταξιδιωτικής περιόδου στις ΗΠΑ που συνήθως φέρνει μια διόγκωση της ζήτησης καυσίμων. Αυτό έκανε πολλούς αναλυτές να αναμένουν περαιτέρω κέρδη για τις τιμές αργότερα φέτος, ακόμη και μετά από μια υποχώρηση.

    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σημειώνουν συνεχόμενες εβδομαδιαίες απώλειες, αλλά παραμένουν υψηλότερα φέτος εν μέσω γεωπολιτικών κινδύνων στη Μέση Ανατολή. Το Κογκρέσο των ΗΠΑ έχει κινηθεί για να περιορίσει περαιτέρω τον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν, αν και οι αναλυτές προβλέπουν ότι οι επιπτώσεις στις εξαγωγές θα μειωθούν.

    Οι αγορές στρέφουν επίσης το ενδιαφέρον τους στην επόμενη συνάντηση της συμμαχίας του OPEC+, με τις πρόσφατες περικοπές προσφοράς του ομίλου να οδηγούν σε μια πιο σφιχτή αγορά.

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Νέες ήπιες απώλειες με το βλέμμα στα οικονομικά στοιχεία

    Ρωσία: Συνελήφθη ο υφυπουργός Άμυνας Τιμούρ Ιβανόφ για διαφθορά

    Ερυθρός Σταυρός: Η εκκένωση 1 εκατ. κατοίκων της Ράφα δεν είναι εφικτή



    ΣΧΟΛΙΑ