• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Νέες ήπιες απώλειες με το βλέμμα στα οικονομικά στοιχεία

    • NewsRoom
    Ραβδοι χρυσού - χρυσός - τμή χρυσού


    Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε και την Τρίτη ο χρυσός, παρά τη στήριξη που του έδωσαν τα ασθενέστερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις επιχειρηματικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ, τα οποία έδωσαν νέες ελπίδες για την υπόθεση μείωσης των επιτοκίων από τη FED.

    Η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ επεκτάθηκε τον Απρίλιο με τον πιο αργό ρυθμό φέτος, λόγω της υποχώρησης της ζήτησης που οδήγησε στην πρώτη πτώση της απασχόλησης από το 2020. Ο σύνθετος δείκτης παραγωγής S&P Global για τον Απρίλιο σε κατασκευαστές και παρόχους υπηρεσιών έδειξε την πρώτη συρρίκνωση εδώ και έξι μήνες.

    Οι αποδόσεις των ομολόγων και το δολάριο υποχώρησαν μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, ανεβάζοντας για λίγο υψηλότερα τον χρυσό,  πριν εγκαταλείψει τελικά τα κέρδη του.  Νωρίτερα την Τρίτη, ο χρυσός υποχώρησε έως και 1,5% κάτω από τα 2.300 δολάρια εν μέσω χαλάρωσης των κινδύνων για μια σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν στη Μέση Ανατολή.

    H αγορά έχει στραμμένη την προσοχή της στα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ που αναμένεται αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου του δείκτη που προτιμά η Fed για τον πληθωρισμό, αυτού των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, το οποίο μπορεί να δώσει περισσότερες ενδείξεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

    Ο χρυσός για παράδοση Ιουνίου, το πιο ενεργό συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης, υποχώρησε κατά 4,30 δολάρια ή 0,2% την Τρίτη, για να διαμορφωθεί στα 2.342,10 δολάρια η ουγγιά, σημειώνοντας το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 4 Απριλίου. Τη Δευτέρα το χρηματιστήριο είχε υποχωρήσει κατά 2,8%, για να διαμορφωθούν στα 2.346,40 δολάρια τη Δευτέρα.

    Διαβάστε επίσης

    Βουλή: Υψηλοί τόνοι μεταξύ Φλωρίδη και αντιπολίτευσης για τον δικαστικό χάρτη

    Δίκη Ντόναλντ Τραμπ: Το National Enquirer είχε «θάψει» ρεπορτάζ για να τον βοηθήσει στην προεκλογική εκστρατεία

    Dimon (JPMorgan): «Απίστευτη» η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ