• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Ισχυρή άνοδος μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κίνας

    • NewsRoom
    γεώτρηση πετρελαίου


    Ανοδικά έκλεισαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου την Τετάρτη, με τη στήριξη να αποδίδεται στα αισιόδοξα σχόλια για την οικονομία από κορυφαίο Κινέζο αξιωματούχο.

    Ο Κινέζος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης He Lifeng ανέφερε πως «η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας παρουσιάζει καλή δυναμική το πρώτο εξάμηνο του έτους», σύμφωνα με το Xinhua, το επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας.

    Η απογοήτευση για την ανάκαμψη της Κίνας μετά την άρση των περιορισμών για τον COVID νωρίτερα αυτό το έτος έχουν προκαλέσει ισχυρές πιέσεις στις  τιμές του αργού το 2023.

    Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον στράφηκε στη κατάθεση του Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο, με τον πρόεδρο της FED να τονίζει πως  με τον πληθωρισμό των ΗΠΑ πολύ πάνω από τον στόχο, είναι πιθανές νέες αυξήσεις επιτοκίων φέτος.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο Αυγούστου του WTI έκλεισε με άνοδο 1,34 δολάρια ή  περίπου 1,9% στα 72,53 δολάρια το βαρέλι, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Αντίστοιχα στο ICE Futures, το Brent Αυγούστου έκλεισε με άνοδο 1,22 δολάρια ή περίπου 1,6% στα 77,12 δολάρια το βαρέλι, στο ICE Futures.

    Διαβάστε επίσης:

    Λονδίνο: Δύο άνθρωποι δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι σε νοσοκομείο

    Έξι φορές υπερκαλύφθηκε η επανέκδοση των ελληνικών ομολόγων – 200 εκατ. ευρώ δανείστηκε το Δημόσιο με επιτόκιο 3,99%

    Η αναβάθμιση του ΕΣΥ και η άποψη των νέων – Τι άλλαξε

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ