• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Η Κίνα περιόρισε τα κέρδη για το WTI

    • NewsRoom

    FILE PHOTO: A 3D printed oil pump jack is seen in front of displayed stock graph in this illustration picture, April 14, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration


    Αν και ο πληθωρισμός των ΗΠΑ αρχικά προκάλεσε άνοδο στο πετρέλαιο, οι ανησυχίες για τα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Κίνα λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων, συντέλεσαν στο να περιοριστούν τα κέρδη για τα ενεργά συμβόλαια.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο εκπλήρωσης του Δεκεμβρίου του πετρελαίου WTI ανέβηκε 64 σεντς, ή 0,8% για να διαμορφωθεί στα 86,47 δολάρια το βαρέλι. Από την άλλη, το συμβόλαιο εκπλήρωσης Ιανουαρίου του Brent ανέβηκε κατά 0,94% για να διαμορφωθεί στα 93,67 δολάρια το βαρέλι.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Μετά από τρεις ημέρες πτώσης, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού σημείωσαν ράλι αφού τα στοιχεία για τον πληθωρισμό υποστήριξαν τις ελπίδες των επενδυτών ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μετριάσει τις αυξήσεις των επιτοκίων της, κάτι που θα μπορούσε να στηρίξει τη ζήτηση πετρελαίου.

    Ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ υποχώρησε επίσης καθώς τα οικονομικά δεδομένα παρέσυραν τους επενδυτές μακριά από το ασφαλές δολάριο προς πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου. Η αποδυνάμωση του δολαρίου καθιστά το πετρέλαιο σε δολάρια λιγότερο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων.

    Ωστόσο, τα κέρδη ήταν περιορισμένα επειδή η Κίνα παλεύει για μια ανάκαμψη στις λοιμώξεις από τον COVID-19 σε πολλές οικονομικά ζωτικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Πεκίνου. Στον κόμβο παραγωγής του Guangzhou, σε εκατομμύρια κατοίκους είπαν να υποβληθούν σε εξετάσεις την Τετάρτη. Η απόσυρση των στρατευμάτων της Ρωσίας από τη Χερσώνα της Ουκρανίας έθεσε υπό έλεγχο τα κέρδη των τιμών, δήλωσε ο Ματ Σμιθ, αναλυτής της Kpler.

    Το αργό πετρέλαιο αυξήθηκε νωρίτερα φέτος καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε ανησυχίες για την προσφορά, με το Brent να πλησιάζει στο υψηλό ρεκόρ των 147 δολαρίων. Οι τιμές έκτοτε μειώθηκαν λόγω ανησυχιών για πιθανή ύφεση. Το Brent έχει υποχωρήσει περισσότερο από 6% αυτή την εβδομάδα.

    Η αγορά δέχτηκε επίσης πίεση την Τετάρτη από τη μεγάλη άνοδο των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, αυξημένα κατά 3,9 εκατομμύρια βαρέλια στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2021.

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Ο πληθωρισμός των ΗΠΑ εκτίναξε το πολύτιμο μέταλλο σε υψηλό δύο μηνών

    Άλμα πάνω από 2% στις ευρωαγορές λόγω του πληθωρισμού των ΗΠΑ

    HELLENiQ ENERGY: Στις 11 Ιανουαρίου η ημερομηνία αποκοπής για το επιπλέον προσωρινό μέρισμα



    ΣΧΟΛΙΑ