• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Έσβησαν τα αρχικά κέρδη καθώς ανοίγουν ξανά τα διυλιστήρια στο Τέξας μετά την κακοκαιρία

    • NewsRoom
    Πετρελαιοπηγή


    Σχεδόν αμετάβλητο έκλεισε το δείκτης αναφοράς για το πετρέλαιο στις ΗΠΑ την Τρίτη, καθώς τα διυλιστήρια στο Τέξας, τα οποία είχαν κλείσει προσωρινά την περασμένη εβδομάδα λόγω της ιστορικής κακοκαιρίας, επανέρχονται σταδιακά στο δίκτυο.

    Νωρίτερα, πάντως, το πετρέλαιο σημείωνε σημαντική άνοδο χάρη στην απόφαση της Κίνας να άρει μια σειρά περιορισμούς για την πανδημία που αφορά τους τουρίστες, αυξάνοντας την αισιοδοξία για την κινεζική ζήτηση, αλλά και της απόφασης της Ρωσίας να παγώσει από τον Φεβρουάριο την εξαγωγή πετρελαίου στις χώρες που θα υιοθετήσουν το πλαφόν των 60 δολαρίων το βαρέλι στις ρωσικές εξαγωγές μέσω θαλάσσης.

    Κάπως έτσι, το West Texas Intermediate παράδοσης Φεβρουαρίου έκλεισε με απώλειες 3 σεντς, ή λιγότερο από 0,1%, στα 79,53 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Αντίθετα, το Brent Φεβρουαρίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, σημείωσε άνοδο 41 σεντς, ή 0,5%, για να διαμορφωθεί στα 84,33 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Το συμβόλαιο παράδοσης Μαρτίου σημείωσε άνοδο 18 σεντς, ή 0,2%, στα 84,68 δολάρια το βαρέλι.

    Διαβάστε επίσης:

    Σε υψηλό έξι μηνών ο χρυσός με βοήθεια από Κίνα και δολάριο

    Apple: Στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Ιουνίου 2021 η μετοχή

    Ήπια άνοδος στις ευρωγορές χάρη στην Κίνα



    ΣΧΟΛΙΑ