• Business

    Apple: Στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Ιουνίου 2021 η μετοχή

    • NewsRoom


    Το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2021 άγγιξαν την Τρίτη οι μετοχές της Apple, εν μέσω ενός συνεχιζόμενου sell off στις μετοχές των κολοσσών της τεχνολογίας, που ενισχύεται από τις ανησυχίες γύρω από τη διαθεσιμότητα των iPhone κατά την περίοδο των διακοπών.

    Οι μετοχές υποωρούσε κάτω από τα 129 δολάρια στις 10:45 το πρωί (ώρα Νέας Υόρκης), στον δρόμο για την τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για την Apple.  Αυτή την ώρα υποχωρεί κατά 1,55% στα 129,68 δολάρια

    Ενώ η Apple για το 2022 έχει μία μέτρια πορεία, με απώλειες 27% (μικρότερες από τις απώλειες του Nasdaq 100 που άγγιξαν το 33%), υστερεί σε σχέση με την απόδοση του τεχνολογικού δείκτη για τον περασμένο μήνα.

    Η τελευταία αδυναμία της μετοχής προέκυψε από την παύση της παραγωγής σε ένα μεγάλο εργοστάσιο κατασκευής  iPhone  στην Κίνα, που παρείχε ελάχιστες προμήθειες iPhone, του σημαντικότερου προϊόντος της εταιρείας.

    Νωρίτερα την Τρίτη η JPMorgan σημείωσε σχετικά με την προμήθεια του iPhone ότι βελτιώνεται και σιγά σιγά θα μπορέσει να καλύψει τη ζήτηση, αν και η εταιρεία τυπικά βρίσκεται πολύ πιο μακριά από το να καταφέρει να εξισορροπήσει την προσφορά και τη ζήτηση αυτή την περίοδο του χρόνου. Εξαιτίας αυτού του ζητήματος, η JPMorgan αναμένει ότι τα αποτελέσματα της μετοχής για τον Δεκέμβριο θα είναι «χαλαρά» σε σχέση με τις προσδοκίες.

    Επίσης, αναφορικά με τα τελευταία δεδομένα σχετικά με την αγορά των smartphone εκτός Κίνας, ο αναλυτής Samik Chatterjee ανέφερε ότι επιβεβαιώνουν πως πνέουν αντίθετοι άνεμοι για τη βιομηχανία.

    Οι τεχνολογικές μετοχές σημείωσαν ευρύτερες απώλειες την Τρίτη, με τον Nasdaq 100 να καταγράφει πτώση 0,8%. Οι μετοχές αυτής της κατηγορίας σημείωσαν την χειρότερη απόδοση για τον Δεκέμβριο, εφόσον οι επενδυτές περιμένουν ότι η Fed θα συνεχίσει την επιθετική της στάση καθώς έχει να αντιμετωπίσει τα επίπεδα του πληθωρισμού.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Πλαίσιο: Στο 93,72% το ποσοστό των Γιώργου και Κωνσταντίνου Γεράρδου



    ΣΧΟΛΙΑ