• Σχόλιο Αγοράς

    Μικτή εικόνα στο άνοιγμα της Wall Street: Έσπασε το όριο των 35.000 μονάδων o Dow Jones, ισχυρές πιέσεις για Nasdaq

    Wall Street


    Με μικτά πρόσημα άνοιξε τη Δευτέρα η Wall Street, με τον Dow Jones να δείχνει ικανός να κινηθεί προς νέα ρεκόρ, ξεπερνώντας μάλιστα για πρώτη φορά το όριο των 35.000 μονάδων,  την ώρα που ο Nasdaq και οι τεχνολογικές μετοχές δέχονται ισχυρές πιέσεις.

    Η αγορά συνεχίζει να επεξεργάζεται τα απογοητευτικά στοιχεία από την αγορά εργασίας που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή και έδειξαν πως οι νέες θέσεις εργασίας ήταν κατά πολύ λιγότερες του αναμενόμενου, με την ανεργία να αυξάνεται. Τα στοιχεία αυτά είχαν δώσει ώθηση στην αγορά την Παρασκευή, καθώς θεωρήθηκε από την αγορά πως μειώνουν την πιθανότητα για μια ταχύτερη αλλαγή της βοηθητικής πολιτική μηδενικών επιτοκίων της FED.

    Παράλληλα η αγορά παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις γύρω από την κυβερνοεπίθεση κατά του αγωγού της Colonial Pipeline  που παραδίδει περίπου το 45% των καυσίμων που καταναλώνονται στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ. Η Colonial Pipeline έκλεισε τον αγωγό το Σαββατοκύριακο, καθώς έγινε στόχος χάκερς για λύτρα. Η επίθεση έφερε άνοδο 1,75% στην τιμή του συμβολαίου  βενζίνης, ωστόσo αυτή την ώρα οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν αυτή την ώρα, αν και νωρίτερα κινούνταν και αυτές στο +!%.  Σε θετικό έδαφος πάντως κινούνται οι μετοχές των εταιρειών που διαχειρίζονται αγωγούς.

    Σε αυτό το κλίμα, μια ώρα από το άνοιγμα της Wall Street, 0 Dow Jones κινείται στις 35.006,27 μονάδες με άνοδο 0,66%, ενώ ο S&P 500 στις 4.229,88 μονάδες με πτώση  -0,06% και ο Nasdaq στις 13.575,88 μονάδες με απώλειες -1.28%.

    Μεταξύ των μετοχών του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι 3M (2,29%), Boeing (2,04%) και Caterpillar (1,69%) ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες οι Intel  (-2,52%) , Apple  (-1,58%) και Salesforce (-1,33%).



    ΣΧΟΛΙΑ