• Σχόλιο Αγοράς

    Μικτή εικόνα στο άνοιγμα της Wall Street, αναμένοντας τις δηλώσεις του επικεφαλής της FED

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Μικτή είναι η εικόνα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της Μεγάλης Τετάρτης, με τους επενδυτές να αναμένουν τις δηλώσεις του επικεφαλής της FED Τζερόμ Πάουελ, μετά το τέλος της συνάντησης των αξιωματούχων της FED, παρακολουθώντας παράλληλα τα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου των μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών.

    Η FED δεν αναμένεται να προχωρήσει σε κάποια διαφοροποίηση της βασικής της στρατηγικής, ωστόσο οι δηλώσεις του Παόυελ για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, τον πληθωρισμό και την ανεργία αναμένεται να επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά την αγορά κατά το δεύτερο μισό της σημερινής συνεδρίασης.

    Εν τω μεταξύ, νέα άνοδο καταγράφει η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου, το οποίο ενισχύεται κατά 3 μονάδες βάσεις στο επίπεδο του 1,64%.

    Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, μετά το αποψινό κλείσιμο της αγοράς αναμένονται οι ανακοινώσεις των Apple και Facebook.

    Άλμα 5,23% καταγράφει η μετοχή της Alphabet, η οποία κατάφερε να ξεπεράσει άνετα τις εκτιμήσεις των αναλυτών τόσο στα κέρδη όσο και στα έσοδα για το πρώτο τρίμηνο, ενώ αντίθετα απώλειες 2,96% καταγράφει η Microsoft, παρά το γεγονός πως και αυτή παρουσίασε καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα. Η μετοχή της Boeing υποχωρεί κατά 2,75% καθώς οι ζημιές που ανακοίνωσε ήταν χειρότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών, ενώ την μεγαλύτερη πίεση στον Dow Jones ασκεί η Amgen, με απώλειες άνω του 8% αυτή την ώρα, καθώς η εταιρεία βιοτεχνολογίας ανακοίνωσε κέρδη  κατώτερα των εκτιμήσεων.

    Από εκεί και πέρα, οι επενδυτές είδαν το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ να αυξάνεται κατά 4% τον Μάρτιο σε νέα επίπεδα ρεκόρ ,  στα 90,6 δισ. δολάρια. Οι εισαγωγές αγαθών στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 6,8% στα 232,6 δισ. δολαρίων, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 8,7%, στα 142,1 δισ. δολάρια.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα των αγορών μετοχών της Νέας Υόρκης, ο Dow Jones υποχωρεί στις 33.825,76 μονάδες, με απώλειες 0,47%, ο S&P 500 ενισχύεται στις 4.194,15 μονάδες, με άνοδο 0,18%, ενώ ο Nasdaq στις 14.108,34 μονάδες, με άνοδο 0,13%.



    ΣΧΟΛΙΑ