• Σχόλιο Αγοράς

    Μικτά πρόσημα στη Wall Street – Σε αρνητικό έδαφος παρέμεινε ο Nasdaq, νέο ρεκόρ για Dow Jones

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Σε αρνητικό έδαφος παρέμεινε για μια ακόμα ημέρα ο Nasdaq, καθώς ο προβληματισμός γύρω από την πολιτική επιτοκίων που θα ακολουθήσει η FED παραμένει πάνω από τη Wall Street. Αντίθετα τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 έκλεισαν σε θετικό έδαφος.

    Οι τεχνολογικές μετοχές δέχονται ισχυρές πιέσεις καθώς η συζήτηση γύρω από την ταχύτητα ανόδου του πληθωρισμού και την πιθανότητα υπερθέρμανση της αμερικανικήςς οικονομία επανέρχεται, ειδικά μετά τις χθεσινές δηλώσει της Τζάνετ Γέλεν για πιθανότητα ανάγκης αύξησης των επιτοκίων. Πάντως, η υπουργός Οικονομικών έσπευσε να δηλώσει πως δεν επεμβαίνει στην πολιτική της FED, η οποία έχει διαβεβαιώσει πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αύξηση των βασικών της επιτοκίων.

    Οι μετοχές μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών όπως η Amazon (-1,25%), η Netflix (-1,41%), η Facebook 

    Στα μάκρο της ημέρας, οι επενδυτές είδαν μάλλον με ανακούφιση τα στοιχεία από την αγορά εργασίας, καθώς παρά την συνέχιση της ταχείας ανάκαμψής της, η πρόοδός της ήταν ελαφρώς ασθενέστερη από το αναμενόμενο. Ο ADP ανέφερε ότι 742.000 άτομα βρήκαν θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον προηγούμενο μήνα. Ο αριθμός ήταν περίπου 58.000 κάτω από τις προσδοκίες, αν και ο αριθμός του προηγούμενου μήνα αναθεωρήθηκε κατά 48.000 σε 565.000.

    Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε, εξάλλου, την Τετάρτη ότι θα διατηρήσει σταθερή την έκδοση τοκομεριδίων το επόμενο τρίμηνο, και ότι οι μειώσεις στα εκκρεμή κρατικά ομόλογα θα πρέπει να επιβραδυνθεί. Το Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι θα πουλήσει 58 δισ. δολάρια σε τριετή ομόλογα την επόμενη εβδομάδα, καθώς επίσης 41 δισ. δολάρια σε 10ετή και 27 δισ. δολάρια σε 30ετή ομόλογα, αμετάβλητα από το προηγούμενο τρίμηνο.

    Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones έκλεισε στις 34.230,34 μονάδες με άνοδο 0,29%, ο S&P 500  στις 4.167,59 μονάδες με άνοδο 0,07% ενώ ο Nasdaq στις 13.582,42 μονάδες, με απώλειες -0,37%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη στήριξη προσέφεραν οι Dow (2,79%) και Chevron (2,69%) καθώς και η Merck & Co. (2,25%). Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι Boeing (-2,33%) και Walt Disney (-1,49%).



    ΣΧΟΛΙΑ