• Σχόλιο Αγοράς

    Η αύξηση των αποθεμάτων του μαύρου χρυσού έριξε το WTI κατά 3,5%

    • NewsRoom


    Πτώση 3,5% σημείωση η τιμή του WTI μετά τα στοιχεία για την αύξηση των αποθεμάτων των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

    Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περίπου 5,6 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 4 Νοεμβρίου.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο εκπλήρωσης του Δεκεμβρίου του πετρελαίου WTI σημείωσε πτώση κατά 3,08 δολάρια ή 3,5% για να διαμορφωθεί στα 85,83 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο Ιανουαρίου του πετρελαίου Brent σημείωσε πτώση κατά 3% για να διαμορφωθεί η τιμή στα 92,65

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Την περασμένη εβδομάδα, η αγορά είχε δεσμευτεί με ελπίδες ότι η Κίνα μπορεί να κινηθεί προς τη χαλάρωση των περιορισμών COVID-19, αλλά το Σαββατοκύριακο οι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα παραμείνουν στην προσέγγισή της «δυναμικής εκκαθάρισης» σε νέες μολύνσεις.

    Τα κρούσματα COVID-19 στη Γκουανγκζού και σε άλλες κινεζικές πόλεις έχουν αυξηθεί, με εκατομμύρια κατοίκους του παγκόσμιου κόμβου παραγωγής να υποχρεούνται να κάνουν τεστ COVID-19 την Τετάρτη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού αργού έως τις 5 Δεκεμβρίου και τα ρωσικά προϊόντα πετρελαίου έως τις 5 Φεβρουαρίου, ως αντίποινα για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Ρωσία αποκαλεί τις ενέργειές της στην Ουκρανία «ειδική επιχείρηση».

    Η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου εντάθηκε μετά την ανακοίνωση των στοιχείων της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) για τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν αύξηση των αποθεμάτων παρά τις προβλέψεις των αναλυτές για μείωση.

    Συγκεκριμένα, τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Νοεμβρίου κατά 3,9 εκατ. βαρέλια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση των αποθεμάτων μετά την άνοδό τους κατά 9,9 εκατ. βαρέλια που είχε ανακοινώσει η ΕΙΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Οκτωβρίου.

    Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της S&P Global Commodity Insights έκαναν λόγο για μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων κατά 700 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα.

    Τα στοιχεία της EIA έδειξαν επίσης μείωση των αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ κατά 900.000 βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, όπως και μείωση των αποθεμάτων διυλισμένων προϊόντων κατά 500.000 βαρέλια το ίδιο διάστημα. Οι μετρήσεις ήταν καλύτερες των προσδοκιών, αφού οι αναλυτές περίμεναν μεγαλύτερες μειώσεις, κατά 1,2 εκατ. βαρέλια για τη βενζίνη και κατά 900.000 βαρέλια για τα διυλισμένα προϊόντα.

    Διαβάστε επίσης

    Ο ιδρυτής της FTX δεν είναι πλέον δισεκατομμυριούχος – Έχασε 14,6 δισ. δολάρια σε μια μέρα!

    Αμετακίνητος ο χρυσός μετά την άνοδο του δολαρίου

    Ισχυρές πιέσεις στη Wall Street – Βαρίδι για τον Dow Jones η μετοχή της Disney



    ΣΧΟΛΙΑ