• Σχόλιο Αγοράς

    Ισχυρές πιέσεις στη Wall Street – Βαρίδι για τον Dow Jones η μετοχή της Disney

    • NewsRoom
    WALT DISNEY COMPANY

    WALT DISNEY COMPANY


    Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι μετοχές στη Wall Street, με τους επενδυτές να παρακολουθούν με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών, εν αναμονή των αυριανών ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό Οκτωβρίου.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones κινείται στις 32.821,92 μονάδες σημειώνοντας απώλειες -1,02%, ο S&P 500 κινείται στις 3.790,21 μονάδες υποχωρώντας κατά -0,99% ενώ ο Nasdaq διολισθαίνει στις 10.472,84 μονάδες κινούμενος στο -1,35%.

    Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχωρεί κατά 4,117%.

    Με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των εκλογών, οι Ρεπουμπλικάνοι φαίνεται πως θα καταφέρουν να κερδίσουν τελικά την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ωστόσο η διαφορά τους από τους Δημοκρατικούς θα είναι περιορισμένη, καθώς το «κόκκινο κύμα» που προέβλεπαν δεν επαληθεύτηκε. Αντίθετα, οι Δημοκρατικοί, σύμφωνα με τις μετρήσεις, κατάφεραν να κρατήσουν ένα σημαντικό μέρος από τα κέρδη τους κατά τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2020, αν και δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα λόγω του ισχυρού πληθωρισμού.

    Στη μάχη για τη Γερουσία, οι Δημοκρατικοί κατάφεραν να κερδίσουν την μάχη στην κρίσιμη πολιτεία της Πενσιλβάνια, ενώ στην Τζόρτζια η διαδικασία φαίνεται να οδηγείται σε επαναληπτικό γύρο. Κρίσιμες είναι επίσης οι μάχες στην Αριζόνα και τη Νεβάδα, όπου τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να αργήσουν.

    Η αγορά ευελπιστούσε πως μια ισχυρή νίκη των Ρεπουμπλικανών, που θα έφερνε ένα ξεκάθαρο φρένο στις απαιτήσεις της κυβέρνησης για νέες υψηλές δαπάνες. Μια συνηθισμένη συνθήκη αδιεξόδου που παραδοσιακά σημαίνει θετικά νέα για την αγορά των μετοχών. Ωστόσο, η κατάσταση που διαμορφώνεται στο Κογκρέσο, κινδυνεύει να αυξήσει την ένταση μεταξύ των δύο ισχυρών παρατάξεων, οδηγώντας σε πολιτική αβεβαιότητα.

    Πάντως, σταδιακά η προσοχή της αγοράς μετατοπίζεται στις αυριανές ανακοινώσεις για τον δείκτη τιμών καταναλωτή Οκτωβρίου, οι οποίες θα αποτελέσουν μια ένδειξη για την αποτελεσματικότητα της νομισματικής πολιτικής σύσφιξης της FED.

    Από εκεί και πέρα, η αγορά είδε θετικά την ανακοίνωση της Meta για 11.000 απολύσεις εργαζομένων, με την μετοχή της να κινείται στο +6,5%. Αντίθετα, βουτιά 12,7% σημειώνει η μετοχή της Disney, η οποία απογοήτευσε με τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων της τους επενδυτές.

    Παράλληλα, η Wall Street παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις στην αγορά των Crypto, με την κατάρρευση της FTX που οδηγεί σε βουτιά το bitcoin και σχεδόν το σύνολο των κρυπτονομισμάτων. Η μετοχή της Coinbase υποχωρεί κατά 9,21%.



    ΣΧΟΛΙΑ