• Cryptocurrencies

    Ο ιδρυτής της FTX δεν είναι πλέον δισεκατομμυριούχος – Έχασε 14,6 δισ. δολάρια σε μια μέρα!

    • NewsRoom
    Sam Bankman-Fried, CEO FTX

    Sam Bankman-Fried, CEO FTX


    Εκτός της λίστα των δισεκατομμυριούχων Bloomberg Billionaires Index βρίσκεται πλέον ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της FTX , Sam Bankman-Fried, αφού η εκτιμώμενή του περιουσία μειώθηκε κατά 94%, πέφτοντας στα 991,5 εκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα! Μάλιστα οι απώλειές του συνεχίζονται αμείωτες και την Τετάρτη, καθώς η FTX βυθίζεται στο χάος και την αβεβαιότητα.

    Η απώλειες στην περιουσία του πρώην «αυτοκράτορα» του χώρου των Crypto ήρθαν μετά τα προβλήματα ρευστότητας που ανέκυψαν στην FTX.com, καθώς και στις υπόλοιπες εταιρείες του, οδηγώντας στην κατάρρευση του FTX Token. Μια κατάρρευση που προκαλεί ισχυρή βουτιά στο σύνολο του χώρου των κρυπτονομισμάτων, καθώς η  επίδραση του Bankman-Fried σε αυτόν είναι ιδιαίτερα σημαντική.

    Την Τρίτη ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Changpeng “CZ” Zhao, ανακοίνωσε πως έχει υπογράψει μια προσωρινή συμφωνία για την απόκτηση του ανταγωνιστικού FTX.com, έπειτα από τις έντονες ανησυχίες για την φαινομενική αφερεγγυότητα του ανταλλακτηρίου με έδρα τις Μπαχάμες. Ωστόσο, λίγες ώρες μετά την έναρξη της διαδικασίας του due diligence, η Binance φαίνεται πως εντόπισε σοβαρά ζητήματα, κάνοντας πλέον την εξαγορά διάσωσης εξαιρετικά αμφίβολη.

    Πριν από την κρίση μετρητών της εταιρείας του, ο Bankman-Fried είχε στοιχεία αξίας περίπου 15,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο σύμφωνα με το Bloomberg, 14,6 δισεκατομμύρια δολάρια εξαφανίστηκαν μέσα σε μια μέρα! 

    Η ταχεία άνοδος του Bankman-Fried στην οικονομική επιτυχία, σε συνδυασμό με τη σχετική του νεαρή ηλικία και την εκκεντρική προσωπικότητά του τον είχε μετατρέψει σε ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα της βιομηχανίας των crypto.

    O αυτοαποκαλούμενος «αποτελεσματικός αλτρουιστής», είχε δώσει μεγάλες υποσχέσεις  νωρίτερα το 2022, υποστηρίζοντας πως θα δώριζε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του (την εποχή εκείνη αξίας 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων) σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Υποσχέθηκε επίσης να δαπανήσει έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την υποστήριξη πολιτικών υποψηφίων που στηρίζουν την πρόληψη για τις μελλοντικές πανδημίες.

    Διαβάστε επίσης:

    Μαύρη Τετάρτη για τα Crypto: Έχασε και τα 17.000 δολάρια το Bitcoin – Aμφίβολη πλέον η εξαγορά της FTX από την Binance (upd)

    Bloomberg: Στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ η FTX



    ΣΧΟΛΙΑ