• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: To τεχνολογικό sell-off στη Wall Street έστειλε τους βασικούς δείκτες στο κόκκινο

    • NewsRoom
    Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια


    Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με πτώση την Τρίτη, επηρεασμένα από το αρνητικό ξεκίνημα της  Wall Street, καθώς το κλίμα της αγοράς συνεχίζει να κλονίζεται από τα επιτόκια, τον πληθωρισμό, την επιβράδυνση της ανάπτυξης και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

    Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν έντονα πτωτικά τη Δευτέρα, καθώς οι ανησυχίες για την αναζωπύρωση των κρουσμάτων Covid στην Κίνα επισκίασαν την επανεκλογή του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Την Τρίτη τα χρηματιστήρια της Ευρώπης προσπάθησαν να επανακάμψουν, ωστόσο η κατάσταση που επικρατεί στη Wall Street άλλαξε το κλίμα στο τελευταίο μισό της συνεδρίασης.

    Στις ΗΠΑ, οι μετοχές υποχωρούν, καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια επιβράδυνση αυξήθηκαν, συνεχίζοντας το sell-off του Απριλίου. Παράλληλα η αγορά αναμένει τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων τριμήνου των μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών.

    Από τις ευρωπαϊκές μετοχές, αυτές  της UBS παρέμειναν σταθερές αφού τα τελευταία κέρδη της ελβετικής τράπεζας ξεπέρασαν τις προσδοκίες για το πρώτο τρίμηνο.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις  7.386,19 μονάδες με άνοδο 0,08%.

    Στην Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε στις  13.756,40 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,20% και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις  6.414,57 μονάδες με πτώση 0,54%.

    Στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε στις  23.681,76 μονάδες  με πτώση 0,95% και στην Μαδρίτη ο IBEX 35 έκλεισε στις 8.439,30 μονάδες σημειώνοντας πτώση -1,58%.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 441,10 μονάδες με πτώση -0,90%

    Από τις μετοχές του Stoxx 600 ξεχώρισε αυτή της ελβετικός όμιλος διαδικτυακών φαρμακείων, Zur Rose Group, που έκλεισε με άνοδο +15,47%.

    Στον αντίποδα τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η μετοχή της σουηδικής εταιρείας ιατρικής τεχνολογίας, Getinge AB, κλείνοντας με απώλειες -15,21%.

    Διαβάστε επίσης:

    Wall Street: Τεχνολογικό sell-off ενόψει των ανακοινώσεων από Microsoft, Alphabet και Meta – Bουτιά άνω του 10% για την Tesla

    Κρυπτονομίσματα: Κέρδη για Bitcoin, Dogecoin και Ether

    Goldman Sachs: Προβλέπει αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Ιούλιο



    ΣΧΟΛΙΑ