• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Τεχνολογικό sell-off ενόψει των ανακοινώσεων από Microsoft, Alphabet και Meta – Bουτιά άνω του 10% για την Tesla

    • NewsRoom
    Elon Musk

    Elon Musk


    Με ισχυρές απώλειες κινούνται την Τρίτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τις τεχνολογικές μετοχές να οδηγούν τον Nasdaq σε απώλειες κοντά στο 3%.

    Ειδικότερα, αυτή την ώρα ο Dow Jones κινείται με πτώση -1,45%, ο S&P 500 με απώλειες -1,74% ενώ ο Nasdaq  στο -2,82%, έχοντας ξεπεράσει το -3% νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

    Η αγορά αναμένει με αγωνία τις εταιρικές ανακοινώσεις των κολοσσών της τεχνολογίας Microsoft (-2,05%), Meta (-2,55%) και Alphabet (-2,12%) αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης, με τις μετοχές των συγκεκριμένων εταιρειών να κινούνται σε αρνητικό έδαφος, με τα τελευταία λεπτά πάντως να προσπαθούν να μαζέψουν τις απώλειές τους.

    Ειδικά για τη μετοχή της Alphabet, ο Απρίλιος ήταν ένας καταστροφικός μήνας, ο χειρότερος των τελευταίων δύο ετών, με τις συνολικές απώλειες να ανέρχονται στο 12%, διαγράφοντας 215 δισ. δολάρια από τη χρηματιστηριακή αξία. Οι επενδυτές αναμένουν με αγωνία τα στοιχεία που θα ανακοινώσει για το πρώτο τρίμηνο, για να δουν αν θα μπορέσουν να οδηγήσουν ως έναυσμα για μια σημαντική ανόρθωση. Οι αναλυτές προβλέπουν αύξηση εσόδων κατά 24% για τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς, μαζί με αύξηση σχεδόν 20% στα κέρδη ανά μετοχή.

    Βουτιά κοντά στο -10% πραγματοποιεί και η μετοχή της Tesla, καθώς η συμφωνία του Elon Musk με την Twitter έχει φέρει προβληματισμό στους μετόχους γύρω από τα κεφάλαια που πρέπει να χρησιμοποιήσει ο δισεκατομμυριούχος. Και αυτό καθώς ένα μέρος της περιουσίας του Musk είναι δεσμευμένο σε μετοχές της Tesla, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα έπρεπε να δανειστεί έναντι των συμμετοχών του για να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία. Οι επενδυτές της Tesla ανησυχούν επίσης και για πιθανούς περισπασμούς που θα μπορούσαν να προκύψουν από την ιδιοκτησία μιας πλατφόρμας όπως το Twitter.

    Ισχυρά πτωτικά κινείται και η μετοχή της Twitter, η οποία υποχωρεί κατά 3,37%.



    ΣΧΟΛΙΑ