• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Goldman Sachs: Προβλέπει αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Ιούλιο

    • Bloomberg
    Sven Jari Stehn, οικονομολόγος Goldman Sachs

    Sven Jari Stehn, οικονομολόγος Goldman Sachs


    Οι αναλυτές της Goldman Sachs εκτιμούν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει τον Ιούλιο στην πρώτη αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης. Θα ακολουθήσουν και άλλες αυξήσεις τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο.

    Σε report που δημοσίευσε τη Δευτέρα, ο οικονομολόγος της τράπεζας Sven Jari Stehn, προέβλεψε ότι η ΕΚΤ θα ανεβάσει το κόστος δανεισμού άλλες τέσσερις φορές μέσα στο 2023, διαμορφώνοντάς το στο 1,25%.

    Η Goldman Sachs περιμένει επίσης ότι η ΕΚΤ θα αποφασίσει τον Ιούνιο για τη λήξη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (APP) στα τέλη του δεύτερου τριμήνου.

    «Δεδομένων των συνεχιζόμενων πιέσεων ώθησης του κόστους και των περιορισμένων ενδείξεων για σημαντική μείωση της ζήτησης, το πρόσφατο σχόλιο της ΕΚΤ δίνει έμφαση στις αυξανόμενες ανησυχίες», έγραψε ο Stehn στην έκθεση.

    «Ενώ μια πιο απότομη επιβράδυνση της ανάπτυξης ή επιστροφή των πιέσεων στα κρατικά ομόλογα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πιο αργή ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής, σαφέστερες ενδείξεις δευτερογενών επιπτώσεων θα απαιτούσαν μια γρηγορότερη έξοδο», σημειώνει ο Stehn.

    Διαβάστε ακόμη:

    Goldman Sachs: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της NN Investment Partners- Στα 1,7 δισ. ευρώ το τίμημα



    ΣΧΟΛΙΑ