• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Δεύτερη ημέρα κερδών χάρη στα εταιρικά αποτελέσματα – Το διαζύγιο με Κάνιε Γουέστ βύθισε την Adidas

    • NewsRoom
    Ye (Κάνιε Γουέστ)

    Ye (Κάνιε Γουέστ)


    Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση οι ευρωαγορές κατάφεραν να διατηρηθούν σε θετικό έδαφος, βρίσκοντας στήριξη στα εταιρικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο.

    Οι αγορές, πάντως, αναμένουν με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν οι μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί στις ΗΠΑ. Η μεγάλη κεφαλαιοποίηση εταιρειών όπως η Alphabet, η Microsoft, η Meta, η Amazon και η Apple, και το έντονο ενδιαφέρον γύρω από αυτές, αναμένεται πως θα επηρεάσουν την κίνηση της Wall Street, και κατά συνέπεια την χρηματαγορά της Ευρώπης.

    Παράλληλα, η Ευρωζώνη περιμένει με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ για τη νομισματική της πολιτική. Η Κεντρική Τράπεζα ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μια νέα σημαντική αύξηση του βασικού της επιτοκίου καθώς ο πληθωρισμός συνεχίζει να κινείται σε επίπεδα ρεκόρ.

    Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 1,4%  κλείνοντας στις 407,61 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 20 Σεπτεμβρίου.

    Στη Βρετανία, όπου ανακοινώθηκε ότι ο Τζέρεμι Χαντ παραμένει υπουργός Οικονομικών και επί της νέας διακυβέρνησης Σούνακ, ο FTSE 100 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,01% στις 7.013,48 μονάδες.

    Αντίθετα, στην Γερμανία ο DAX ενισχύθηκε κατά 0,9% κλείνοντας στις 13.052,96 μονάδες, ενώ στο Παρίσι  ο CAC 40 έκλεισε με άλμα 1,9% στις 6.250,55 μονάδες.

    Ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 1,4%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,5%.

    Σε επίπεδο μετοχών, η Logitech International, η οποία επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το σύνολο της χρήσης της, έκλεισε με άλμα  12,5%. Η μετοχή της UBS έκλεισε  επίσης με άνοδο 7,7%, καθώς η ελβετική τράπεζα να ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου καλύτερα των εκτιμήσεων.  Αντίστοιχα, η μετοχή της SAP σημείωσε άνοδο 6,5, αφού και αυτή ξεπέρασε τις  προσδοκίες των αναλυτών με τα έσοδα της.

    Αντίθετα, η γερμανική Adidas είδε τη μετοχή της να υποχωρεί κατά 3,2% μετά την ανακοίνωση της πως τερματίζει τη σχέση της με τον Αμερικανό ράπερ Κάνιε Γουέστ εξαιτίας των αντισημιτικών δηλώσεων στις οποίες προέβη πρόσφατα.

    Διαβάστε επίσης:

    Adidas: Τέλος η συνεργασία της με τον Κάνιε Γουέστ μετά τα αντισημιτικά σχόλια

    Apple: Αυστηροποιεί τους κανόνες για crypto και NFT στο App Store

    Wall Street: Συνεχίζεται το μίνι ράλι για τις μετοχές εν αναμονή των ανακοινώσεων από Alphabet και Microsoft



    ΣΧΟΛΙΑ