• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Συνεχίζεται το μίνι ράλι για τις μετοχές εν αναμονή των ανακοινώσεων από Alphabet και Microsoft

    • NewsRoom
    Ο χρηματιστής της Wall Street, Peter Michael Tuchman.


    Ολοταχώς προς την τρίτη συνεχόμενη ανοδική της συνεδρίαση οδεύει η Wall Street, η οποία διατηρεί το θετικό κλίμα ενόψει των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων τριμήνου των τεχνολογικών κολοσσών.

    Ειδικότερα λίγο πριν τη συμπλήρωση της 2 ωρών από το άνοιγμα της Wall Street, o Dow Jones έκλεισε στις 31.727,59 μονάδες με άνοδο 0,72%, ο S&P 500 στις 3.842,15 μονάδες με άνοδο 1,18% ενώ ο Nasdaq στις 11.149,20 μονάδες με άνοδο 1,79%.

    Η αγορά βρίσκει στήριγμα στην υποχώρηση της απόδοσης του 10ετούς κρατικού αμερικανικού ομολόγου κατά περίπου 15 μονάδες βάσης στο 4,085%, έπειτα και από μια μέρα έντονης μεταβλητότητας. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου υποχώρησε περίπου 7 μονάδες βάσης στο 4,424%.

    Το ενδιαφέρον των επενδυτών πάντως στρέφεται προς τα αποτελέσματα των Alphabet και Microsoft, τα οποία αναμένονται να ανακοινωθούν αμέσως μετά το κλείσιμο της αποψινής συνεδρίασης, Η Meta Platforms θα ακολουθήσει την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη αναμένονται τα αποτελέσματα των Amazon και Apple την Πέμπτη. Δεδομένου του τεράστιου μεγέθους τους και της κεφαλαιοποίησής τους, τα αποτελέσματά τους αναμένεται να παρασύρουν την αγορά.

    Από εκεί και πέρα, οι UPS, 3M και General Motors κατάφεραν να ξεπεράσουν τις προβλέψεις των αναλυτών με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν. Η  μετοχή της UPS σημειώνει άνοδο 1,83%, της General Motors  άλμα 3,3% ενώ αντίθετα της 3M υποχωρεί κατά 0,7%.

    Η Coca-Cola ανακοίνωσε επίσης κέρδη υψηλότερα από τα προβλεπόμενα, οδηγώντας τη μετοχή σε άνοδο 1,51%.

    Μέχρι στιγμής, οι περισσότερες εταιρείες έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν με τα αποτελέσματά τους τις εκτιμήσεις της αγοράς. Άλλωστε οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη είχαν μειωθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες,  λόγω των ανησυχιών για την ανάπτυξη. Πάντως αρκετές από αυτές προχωρούν σε μειώσεις στις προβλέψεις τους για το 2023.

    Στα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, ο δείκτης τιμών S&P CoreLogic Case-Shiller 20-City House έδειξε ότι οι τιμές των κατοικιών μειώθηκαν κατά 1,3% στις 20 βασικές πόλεις που μελετήθηκαν από μήνα σε μήνα τον Αύγουστο, αλλά εξακολουθούν να είναι 13,1% υψηλότερες από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

    Από την άλλη, ο  δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board μειώθηκε τον Οκτώβριο. Μόλις το 17,5% των καταναλωτών είπε ότι οι επιχειρηματικές συνθήκες ήταν «καλές», από 20,7% πριν από έναν μήνα. Εν τω μεταξύ, το 24% είπε ότι οι επιχειρηματικές συνθήκες ήταν «κακές» σε σύγκριση με 20,9% τον προηγούμενο μήνα.

    Ωστόσο, περισσότεροι από τους ερωτηθέντες αναμένουν βελτίωση των βραχυπρόθεσμων επιχειρηματικών προοπτικών.

    Στην αγορά εργασίας, το 45,2% των ερωτηθέντων είπε ότι οι θέσεις εργασίας ήταν «άφθονες», ποσοστό μειωμένο πάντως από αυτό της προηγούμενης μέτρησης (49,2%). Περισσότεροι είπαν ότι οι θέσεις εργασίας ήταν «δύσκολες», έως και 12,7% από 11,1% τον προηγούμενο μήνα. Παρόμοια με τις προοπτικές των επιχειρήσεων, περισσότεροι καταναλωτές αναμένουν περισσότερες θέσεις εργασίας βραχυπρόθεσμα σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ περισσότεροι αναμένουν επίσης λιγότερες.



    ΣΧΟΛΙΑ