• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Άνοδος 2,5% για τις ευρωπαϊκές τράπεζες με βοήθεια από τη FED

    Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια


    Ανοδικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να παρακολουθούν τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις οικονομικές εξελίξεις στις ΗΠΑ.

    Οι  ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου δεν σημειώνουν πρόοδο. Τη Δευτέρα, η Ουκρανία αρνήθηκε να παραδώσει το λιμάνι της Μαριούπολης στις ρωσικές δυνάμεις μετά από τελεσίγραφο της Μόσχας.

    Ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε στη Eurovision News ότι τα τελεσίγραφα δεν θα λειτουργήσουν καθώς οι παγιδευμένοι Ουκρανοί «θα πολεμήσουν μέχρι το τέλος».

    Στη Wall Street, οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο μια μέρα από τη δήλωση του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, ότι η κεντρική τράπεζα είναι ανοιχτή σε υψηλότερες αυξήσεις επιτοκίων για την καταπολέμηση του αυξανόμενου πληθωρισμού.

    Η προοπτική για πιο επιθετική αύξηση των επιτοκίων αύξησε τις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών την Τρίτη, με τις Deutsche Bank, Bankinter και Banco de Sabadell να πρωτοστατούν.

    Οι παρατηρητές της αγοράς παρακολουθούν επίσης την εξέλιξη της πανδημίας, καθώς εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη μαζί με μία από τις χειρότερες εξάρσεις της Covid-19 στην Κίνα από το 2020.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις  7.476,72 μονάδες με άνοδο  0,46%.

    Στην Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε στις  14.473,20 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,02% και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις  6.659,41 μονάδες με άνοδο  1,17%.

    Στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε στις  24.533,84 μονάδες με άνοδο  0,98% και στην Μαδρίτη ο IBEX 35 έκλεισε στις  8.487,20 μονάδες σημειώνοντας άνοδο  1,17%.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 458,65 μονάδες με άνοδο 0,85%, με τον τραπεζικό κλάδο να σημειώνει άνοδο 2,5%

    Από τις μετοχές του Stoxx 600 ξεχώρισε αυτή της γερμανικής εταιρείας δημιουργίας λογισμικού, Nemetschek , που έκλεισε με άνοδο +10,04%.

    Στον αντίποδα τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η μετοχή της γερμανικής βιοφαρμακευτικής εταιρείας, MorphoSys, κλείνοντας με πτώση -9,26%.

    Διαβάστε επίσης:

    Κλείσιμο στα υψηλά μέρας για Alpha και ΕΤΕ, σε ποια small και mid caps έγινε πάρτι

    Top picks για τη Wood ΕΤΕ και Alpha Bank – Τα περιθώρια κέρδους για τις 4 συστημικές

    Ether: Διπλάσια κέρδη έναντι του Bitcoin σε επτά ημέρες



    ΣΧΟΛΙΑ