• Cryptocurrencies

    Ether: Διπλάσια κέρδη έναντι του Bitcoin σε επτά ημέρες

    • Bloomberg
    Ether

    Ether


    Το Ether υπεραποδίδει σε σχέση με τον πιο ισχυρό ανταγωνιστή του, το Bitcoin, λόγω της αισιοδοξίας για την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση που υπόσχεται να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα του πιο δημοφιλούς blockchain στον κόσμο.

    Το κρυπτονόμισμα του blockchain Ethereum, έχει καταγράψει κέρδη άνω του 16% τις τελευταίες επτά ημέρες έναντι ανόδου 8,4% του Bitcoin.

    Ωστόσο, από τις αρχές του έτους το Ether υποχωρεί κατά περίπου 17% έναντι απωλειών 7% του Bitcoin.

    Η υπεραπόδοση των τελευταίων ημερών οφείλεται στο γεγονός ότι πληθαίνουν οι προσδοκίες για τη μεγαλύτερη αναβάθμιση λογισμικού στην οκταετή ιστορία του Ethereum. Ονομάζεται The Merge και αναμένεται εντός των επόμενων μηνών.

    Θα αλλάξει τον τρόπο των συναλλαγών στο Ethereum, βοηθώντας το δίκτυο να καταναλώνει λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια και να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Οι προγραμματιστές υπόσχονται την αναβάθμιση εδώ και χρόνια. Η τελευταία δοκιμή αυτού του λογισμικού πριν από την ενεργοποίηση του The Merge, ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου και μετά από ορισμένες αρχικές δυσλειτουργίες, φαίνεται να εκτελείται ομαλά.

    Το Ether εκτινάχθηκε μέχρι και 4,8% νωρίτερα στην Ασία, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 17 Φεβρουαρίου, στα 3.043 δολάρια. Άνοδο κατά 4,9% σημείωσε το Bitcoin, στα 43.144 δολάρια.

    Ether outperforms Bitcoin in the last week
    Το Ether ξεπερνά σε κέρδη το Bitcoin την τελευταία εβδομάδα

    Το νέο λογισμικό δεν θα καταστήσει μόνο το Ethereum πιο ελκυστικό για επενδυτές με περιβαλλοντική συνείδηση, αλλά θα μπορούσε επίσης να μειώσει την προσφορά των κρυπτονομισμάτων Ether που βρίσκονται σε κυκλοφορία.

    Μετά τη συγχώνευση (The Merge), το δίκτυο του Ethereum θα σταματήσει να χρησιμοποιεί εκατομμύρια ισχυρούς servers που ονομάζονται miners για να πραγματοποιούν τις συναλλαγές στο blockchain. Αντίθετα, οι άνθρωποι θα μπορούν να τοποθετούν τα Ether τους σε ειδικά πορτοφόλια, τα οποία θα χρησιμοποιούνται για τις συναλλαγές.

    Παράλληλα, μετά τη συγχώνευση, η κατανάλωση ενέργειας του Ethereum θα μειωθεί κατά 99%.

    Η συγχώνευση αναμενόταν πριν από μήνες, αλλά καθυστέρησε, καθώς οι προγραμματιστές του Ethereum εργάστηκαν για να διασφαλίσουν την ομαλή υλοποίηση της.

    Ολόκληρη η οικονομία του Ethereum, συμπεριλαμβανομένων 349 εκατομμυρίων δολαρίων σε Ether, συν δισεκατομμύρια σε εφαρμογές αποκεντρωμένης χρηματοδότησης και NFTs, εξαρτάται από αυτή.

    Διαβάστε ακόμη:

    Bitcoin: Στα τέλη του 2024 το επόμενο ράλι, προβλέπει κορυφαίος παράγοντας της αγοράς crypto



    ΣΧΟΛΙΑ