• Οικονομία

    Dimon (JPMorgan): «Απίστευτη» η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ

    • NewsRoom
    Jamie Dimon, CEO JP Morgan

    Jamie Dimon, CEO JP Morgan


    Στην ανθεκτικότητα της αμερικανικής οικονομίας αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον, μιλώντας στο Economic Club της Νέας Υόρκης.

    Μάλιστα ο Ντάιμον χαρακτήρισε «απίστευτη» την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ , παρατηρώντας πως οι καταναλωτικές δαπάνες παραμένουν ανθεκτικές.

    «Ακόμα κι αν πάμε σε ύφεση, ο καταναλωτής εξακολουθεί να είναι σε καλή κατάσταση», ανέφερε.

    Πάντως, ο επικεφαλής της JPMorgnan τόνισε ξανά πως απαιτείται προσοχή για τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις από  τις δημοσιονομικές δαπάνες που χρηματοδοτούνται από τα ελλείμματα (deficit spending), τον πληθωρισμό και τις γεωπολιτικές συγκρούσεις.

    Μιλώντας ειδικότερα για την Νέα Υόρκη, ο Ντάιμον παρατήρησε πως παραμένει «προφανώς το οικονομικό κέντρο του κόσμου», αλλά θα πρέπει να μείνει ανταγωνιστική για να διατηρήσει αυτόν τον τίτλο.

    «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα, κατά την άποψή μου, να πιστεύει ότι έχει θεϊκό δικαίωμα στην επιτυχία», ανέφερε. «Το έχετε δει με πόλεις, το έχετε δει με κυβερνήσεις, το έχετε δει με χώρες – οι άνθρωποι πηγαίνουν σε λάθος δρόμο».

    Η JPMorgan χτίζει μια νέα έδρα στο 270 Park Ave. στη Νέα Υόρκη, το οποίο ο Ντάιμον είπε ότι θα είναι το «καλύτερο κτίριο στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην πραγματικότητα πιθανώς στον κόσμο». Ωστόσο, έχει βάλει στο στόχαστρο τις πολιτικές της Νέας Υόρκης γύρω από τις επιχειρήσεις, ενώ τον Φεβρουάριο επιδοκίμασε το Τέξας για τη φιλική του προσέγγιση.

    Ο Ντάιμον είπε την Τρίτη ότι όταν εντάχθηκε στην JPMorgan πριν από δύο δεκαετίες, η εταιρεία είχε 35.000 άτομα στη Νέα Υόρκη — πάνω από τρεις φορές το σύνολο των υπαλλήλων που είχε στο Τέξας. Τώρα η εταιρεία, η οποία είχε σχεδόν 312.000 υπαλλήλους παγκοσμίως στα τέλη Μαρτίου, έχει περισσότερους εργαζομένους στο Τέξας από ό,τι στη Νέα Υόρκη.

    «Όταν άρχισα να εργάζομαι, οι περισσότερες πόλεις δεν ήταν τόσο ελκυστικές», παρατήρησε. «Τώρα κάθε μέρος είναι ανταγωνιστικό», πρόσθεσε, ονομάζοντας πόλεις όπως το Λονδίνο, η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, το Μαϊάμι, το Νάσβιλ και το Όστιν ως παραδείγματα.

    Διαβάστε επίσης

    Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ είναι πιο δυνατή από ότι πριν από 5 χρόνια

    Πόλεμος στο Ισραήλ: Κλιμάκωση σε όλα τα μέτωπα ζητά η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς

    Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Στεφανάκης



    ΣΧΟΛΙΑ