• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Κλείσιμο με βουτιά 2,4% μετά το ενδοσυνεδριακό ιστορικό υψηλό στα 2.152 δολάρια

    • NewsRoom
    Ράβδοι χρυσού


    Ισχυρές απώλειες κατέγραψε το πιο ενεργό συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού τη Δευτέρα, παρά την αρχική του ανοδική αντίδραση.

    Ειδικότερα, το συμβόλαιο παράδοσης Φεβρουαρίου του χρυσού έκλεισε την ημέρα με απώλειες 47,50 δολαρίων ή -2,3%, κλείνοντας στα 2.042,20 δολάρια ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, πάντως, το συμβόλαιο είχε φτάσει σε νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ, στα 2.152,30 δολ. ανά ουγγιά.

    Το τελευταίο διάστημα οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου κινούνται σε ιστορικά υψηλά, ενώ το 2024 ενδέχεται να παραμείνουν πάνω από τα επίπεδα των 2.000 δολαρίων σύμφωνα με τους αναλυτές, οι οποίοι επικαλούνται για την πρόβλεψή τους τη γεωπολιτική αβεβαιότητα, το ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ και τις πιθανές μειώσεις των επιτοκίων από τις Κεντρικές Τράπεζες που θα οδηγήσουν σε μειώσεις των αποδόσεων των ομολόγων.

    Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν τους δύο προηγούμενους μήνες, ενώ η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς ενίσχυσε τη ζήτηση για το ασφαλές καταφύγιο.  Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού, το 24% όλων των κεντρικών τραπεζών σκοπεύουν να αυξήσουν τα αποθέματά τους σε χρυσό τους επόμενους 12 μήνες, καθώς γίνονται όλο και πιο απαισιόδοξες για το δολάριο ΗΠΑ ως αποθεματικό ενεργητικό.

    Η τιμή του χρυσού διαμορφώθηκε λίγο κάτω από τα 2.100 δολάρια την Παρασκευή σε ιστορικό υψηλό. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο χρυσός σημείωσε άνοδο 4%.

    Διαβάστε επίσης

    «Τρελό» ράλι σε χρυσό και Bitcoin – Σπάνε όλα τα ρεκόρ, γιατί οι επενδυτές αγοράζουν όσο – όσο

    Σαουδική Αραβία: Οι περικοπές του OPEC μπορεί να συνεχιστούν και μετά τον Μάρτιο



    ΣΧΟΛΙΑ