• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Έπεσε ξανά κάτω από τα 1800 δολάρια η ουγγιά

    • NewsRoom
    Ραβδοι χρυσού - χρυσός - τμή χρυσού


    Πτώση κάτω από το όριο των 1.800 δολαρίων ανά ουγγιά σημείωσε τη Δευτέρα το πιο ενεργό συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, καθώς το δολάριο ανέκαμψε.

    Καθώς η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της FOMC, τα οποία αναμένονται να δημοσιευθούν την Τετάρτη, οι νέες δηλώσεις αξιωματούχων της  FED ήρθαν να προκαλέσουν νέες πιέσεις στην αγορά του χρυσού, ο οποίος παραμένει «ευαίσθητος» σε ότι έχει να κάνει με επιτόκια και πληθωρισμό.

    Ο πρόεδρος της Fed Richmond, Thomas Barkin, δήλωσε την Παρασκευή ότι ήθελε να δει περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων για να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό.

    Ο δείκτης του δολαρίου ενισχύθηκε κατά 0,5% τη Δευτέρα σε σχέση με μια σειρά από άλλα νομίσματα.

    Παράλληλα, η απροσδόκητη επιβράδυνση της ανάπτυξης της Κίνας τον Ιούλιο και οι επικείμενες ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό του Ηνωμένου Βασιλείου που αναμένονται μέσα στην εβδομάδα βρέθηκαν στο μικροσκόπιο της αγοράς χρυσού.

    Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 17.40 δολάρια (-1%) και διαμορφώθηκε στα 1798,10 δολάρια η ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Διαβάστε επίσης:

    Bayer: Θα συνεχίσει την προμήθεια βασικών γεωργικών προϊόντων στη Ρωσία

    Ήπια κέρδη στις ευρωαγορές, βρήκαν στήριξη στη Wall Street

    Reuters: Αύξηση επιτοκίων καταθέσεων από την Αίγυπτο κατά 0,5% αναμένουν οι αναλυτές



    ΣΧΟΛΙΑ