• Οικονομία

    Reuters: Αύξηση επιτοκίων καταθέσεων από την Αίγυπτο κατά 0,5% αναμένουν οι αναλυτές

    • NewsRoom
    Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου


    Αύξηση του επιτοκίου καταθέσεων κατά 50 μονάδες βάσεις αναμένουν οι αναλυτές από την Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου (CBE)  την ερχόμενη Πέμπτη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, σε μια προσπάθεια για να διατηρηθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός.

    Στην δημοσκόπηση του Reuters, στην οποία συμμετείχαν 15 αναλυτές, προβλέπεται πως η CBE θα αυξήσει τα επιτόκια καταθέσεων στο 11,75% και το επιτόκιο δανεισμού στο 12,75% στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής.

    Η τράπεζα διατήρησε τα επιτόκιά της σε αναμονή στην τελευταία συνεδρίασή της 23ης Ιουνίου, αλλά τα αύξησε κατά 200 μονάδες βάσης τον Μάιο, λέγοντας ότι επιδιώκει να συγκρατήσει τον πληθωρισμό, μετά την άνοδο των τιμών.

    Ο John Swanston της Capital Economics υποστήριξε ότι η συνεχιζόμενη υποτίμηση της αιγυπτιακής λίρας και η προσδοκία για αυξήσεις των τιμών των καυσίμων πιθανότατα θα αυξήσει τον πληθωρισμό. «Αυτό θα ωθήσει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να αυξήσουν τα επιτόκια κατά 50 bps στη συνεδρίαση της επόμενης Πέμπτης», προέβλεψε.

    Η κεντρική τράπεζα έχει εύρος στόχου για τον πληθωρισμό μεταξύ 5% και 9%, αλλά τον Ιούνιο δήλωσε ότι θα ανεχθεί στο υψηλότερο επίπεδο μέχρι το τέλος του τέταρτου τριμήνου.

    Διαβάστε επίσης:

    Πούτιν: Έτοιμη η Ρωσία να προσφέρει σύγχρονα όπλα στους συμμάχους της

    Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που εγκρίνει εμβόλιο κατά της παραλλαγής Όμικρον

    Νέες χρεώσεις για το ρεύμα στη Γερμανία τον Οκτώβριο – Επιβάρυνση 480 ευρώ στα νοικοκυριά



    ΣΧΟΛΙΑ