• Σχόλιο Αγοράς

    Ήπια κέρδη στις ευρωαγορές, βρήκαν στήριξη στη Wall Street

    • NewsRoom
    ευρωαγορές DAX


    Τα απογοητευτικά στοιχεία από την Κίνα για την πορεία της οικονομίας της τον Ιούλιο έφεραν αναστάτωση στις ευρωαγορές τη Δευτέρα, ωστόσο η ψυχραιμία  που έδειξε η Wall Street ειδικά μετά το πρώτο μισάωρο βοήθησε τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης να κλείσουν τελικά σε θετικό έδαφος.

    Η Κίνα ανακοίνωσε χαμηλότερη του αναμενόμενου αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής και των λιανικών πωλήσεων για τον Ιούλιο, που μάλιστα ήταν χειρότερη και από τα αντίστοιχα στοιχεία του Ιουνίου. Παράλληλα οι επενδύσεις σε ακίνητα υποχώρησαν κατά 12,3% τον Ιούλιο ενώ η πτώση στις νέες πωλήσεις έφτασε το 28,9%.1%,

    Τα αρνητικά στοιχεία οδήγησαν την Κεντρική Τράπεζα της χώρας σε αιφνιδιαστική μείωση των επιτοκίων δανεισμού, η οποία προκάλεσε ανησυχία στις αγορές καθώς θεωρήθηκε αρνητικό σημάδι για την πορεία της ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας.

    Όλα αυτά προκάλεσαν άλμα στις τιμές του πετρελαίου, ενώ οδήγησαν τις μετοχές των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων σε αρνητικό έδαφος. Ωστόσο, με το άνοιγμα της Wall Street και την ανοδική αντίδραση μετά τα πρώτα λεπτά, οι ευρωαγορές κατάφεραν να βρουν την στήριξη που χρειάζονταν και να περιορίσουν τις απώλειές τους, κλείνοντας και αυτές σε θετικό έδαφος.

    Την ίδια ώρα, στο Ηνωμένο Βασίλειο  τα στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομία συρρικνώθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2022 καθώς ο πληθωρισμός έπληξε τη χώρα. Τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν συρρικνώθηκε κατά 0,1% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, λιγότερο πάντως από τη συρρίκνωση 0,3% που ανέμεναν οι αναλυτές.

    Έτσι, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 7.509,15 μονάδες με άνοδο 0.11%, στη Φρανκφούρτη ο  DAX ολοκλήρωσε στις 13.816,61 μονάδες με άνοδο 0,15% ενώ στο Παρίσι ο  CAC 40 στις 6.569,95 μονάδες, κλείνοντας στο +0,25%.

    Στο Μιλάνο ο  FTSE MIB έκλεισε στις 22.970,73 μονάδες με άνοδο 0,49% ενώ ο  IBEX 35 στην Ισπανία έκλεισε στις 8.427,00 μονάδες με κέρδη 0,32%.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 442,35 μονάδες με άνοδο 0,34%.

    Από τις μετοχές, η Telecom Italia σημείωσε άνοδο 6,04%, μετά την είδηση ​​ότι το ιταλικό ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, ενδέχεται να καταστήσει ιδιωτική την τηλεφωνική εταιρεία.

    Διαβάστε επίσης:

    Wall Street: Αντιστέκονται οι δείκτες κόντρα στο αρνητικό κλίμα των απογοητευτικών στοιχείων από την Κίνα (upd)

    Καθοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου λόγω Κίνας



    ΣΧΟΛΙΑ