• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Έκλεισε με άνοδο 0,4% στα 1.949,60 δολάρια ανά ουγγιά

    χρυσός


    Με άνοδο έκλεισαν σήμερα, Τετάρτη, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, μετά τις ανακοινώσεις της Fed, η οποία προχώρησε σε μία αύξηση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης, όπως ανέμεναν οι αναλυτές.

    Τις προηγούμενες ημέρες, η τραπεζική κρίση σε Ευρώπη και Αμερική, ώθησε τους επενδυτές να επενδύσουν στο χρυσό. Ωστόσο, χθες οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν περισσότερο από 2%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια απώλειά τους σε περίπου έξι εβδομάδες, αφού το θετικό κλίμα στην αγορά μετοχών έριξε τις τιμές του κίτρινου μετάλλου.

    Αντιθέτως σήμερα, η υποχώρηση της τιμής του αμερικανικού δολαρίου και των ομολόγων άνοιξε το δρόμο για μία νέα αύξηση στις τιμές των πολύτιμων μετάλλων και ειδικότερα μετά την ανακοίνωση της αύξησης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Αμερικής, που φαίνεται να έχει χαλαρώσει λίγο την αυστηρή νομισματική πολιτική της.

    Ο χρυσός παράδοσης Απριλίου έκλεισε με άνοδο 0,4% στα 1.949,60 δολάρια ανά ουγγιά.

    Το ασήμι παράδοσης Μαΐου έκλεισε με άνοδο 1,6% στα 22, 785 δολάρια ανά ουγγιά

    Το παλλάδιο παράδοσης Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 4,5% στα 1.445,70 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα Απριλίου έκλεισε με άνοδο 1,1% στα 987 δολάρια ανά ουγγιά.

    Τέλος, ο χαλκός παράδοσης Μαΐου έκλεισε με άνοδο 1,3% στα 4,0445 δολάρια ανά λίβρα.

    Διαβάστε επίσης:

    FED: Αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης – Ακόμα μια αύξηση προβλέπουν οι περισσότεροι αξιωματούχοι



    ΣΧΟΛΙΑ