• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Ξύπνησαν οι τράπεζες

    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Με το ελληνικό 10ετές κάτω από το 1%, στο 0,97% νωρίτερα την Τρίτη, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ανακάμπτει περαιτέρω προς τις 640 μονάδες, επίπεδα τα οποία έχει να δει από τις 18/9. Τα κέρδη διαμορφώνονται ελαφρώς κάτω από 1% και οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 27,5 εκατ. ευρώ, με 4 εκατ. ευρώ πακέτα (σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΜΟΗ).

    Ίδιο κλίμα επικρατεί και στις υπόλοιπε ευρωπαϊκές αγορές, με κέρδη 0,5% για τον Dax στην Φρανκφούρτη και 0,6% για τον CAC στο Παρίσι, αν και τα futures στη Wall δείχνουν ελφρά πτωτικό άνοιγμα για σήμερα.

    Το γεγονός ότι η κυβέρνηση διατηρεί το μαξιλάρι ασφαλείας (το cash buffer) πάνω από τα 37 δις. ευρώ προκαλεί σιγουριά στην προσέγγιση των ξένων απέναντι στη χώρα μας, σχολιάζουν Έλληνες διαχειριστές. Αυτό φάνηκε στον προϋπολογισμό και ειδικά στο σκέλος που αναφέρει ότι η έκδοση χρέους για φέτος θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με φέτος, δηλαδή περί τα 10 δις. ευρώ.

    Αντίδραση στο μεταξύ, βγαίνει σήμερα στις τράπεζες, με την ΕΤΕ να ενισχύεται 4%, πάνω από 2% η Πειραιώς και σχεδόν 2% η μετοχή της Eurobank, με την Alpha να λιμνάζει στα επίπεδα των 0,51 ευρώ και κέρδη κάτω από 1%.

    Εν τω μεταξύ έχουν περιοριστεί οι απώλειες στην Βιοχάλκο που διαπραγματεύεται στα 3 ευρώ, ενώ ισχυρή είναι η αντίδραση και σήμερα για την ΔΕΗ με κέρδη 3,66%, στα 5,38 ευρώ. Πάνω από 2% η άνοδος για τον ΟΠΑΠ και 2,34% η αντανακλαστική κίνηση της Μότορ Όιλ, στα 10,45 ευρώ. Κέρδη 1,72% για την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, αλλά απώλειες οριακές για την Τέρνα Ενεργειακή στα 11,26 ευρώ. Πιέσεων συνέχεια για την Coca Cola, στα 21,55, την ΕΥΔΑΠ στα 6,71. Δεν θέλουν «να πέσουν» δε, Μυτιληναίος και ΟΤΕ με πράξεις στα 9,59 και 12,71 ευρώ. Πάνω από τα 15 ευρώ πάντως, επανήλθε το Jumbo.

    Από τις μετοχές που διακινούνται, 56 ενισχύονται και 46 υποχωρούν.

    Εντολές αγορών βγαίνουν στο Φουρλή, κίνηση η οποία ήταν αναμενόμενη εδώ και μερικές εβδομάδες, σύμφωνα με την τεχνική συμπεριφορά της μετοχής. Το χαρτί ενισχύεται 5,69%, στα 4,18 ευρώ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ