• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την ΕΤΕ – Γύρισμα για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, προβληματίζει η τεχνική εικόνα στον ΟΛΠ

    Χρηματιστήριο: Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την ΕΤΕ – Γύρισμα για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, προβληματίζει η τεχνική εικόνα στον ΟΛΠ

    Παύλος Μυλωνάς (Εθνική Τράπεζα) – Μ. Τσαμάζ (ΟΤΕ) – Γ. Κάρας (ΟΠΑΠ) – Απ. Βακάκης (Jumbo)


    Στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, ΕΤΕ,  έπεσαν για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση όλα τα βλέμματα της αγοράς. Σε μία συνεδρίαση που κινήθηκε σε διεθνείς ρυθμούς, με τις αγορές να ανακάμπτουν μετά τη χθεσινή πτώση, ως αποτέλεσμα των νέων χρησμών Πάουελ ως προς την στρατηγική που θα ακολουθήσει για την τιθάσευση του πληθωρισμού.

    Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης προσπάθησαν να ερμηνεύσουν το “soon” που είπε χθες ο Πάουελ μετά τη διήμερη συνεδρίαση της Fed, προεξοφλώντας ότι θα χρειαστούν περισσότεροι από τέσσερις γύροι αύξησης των επιτοκίων, αρχής γενομένης από το +0,50% τον προσεχή Μάρτιο (Nomura).

    H Wall Street αντιδράει με κέρδη 1,5% και με τον Dow στις 34.773 μονάδες, ενώ ηπιότερα ακολουθεί ο Dax στην Φρανκφούρτη με άνοδο 0,60% στις 15.551 μονάδες και ο Cac στο Παρίσι στις 7.039 μονάδες.

    Ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών σκαρφάλωσε στις 934,58 μονάδες και με άνοδο 0,17%, ενώ οι συναλλαγές κάθισαν στα 66,2 εκατ. Ευρώ.

    Στην ΕΤΕ λοιπόν, που κράτησε την αγορά – σε συνδυασμό με το ανοδικό γύρισμα σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο και Jumbo-, άλλαξαν χέρια περισσότερα από 3 εκατ. τεμάχια.

    Η μετοχή είχε φτάσει να ενισχύεται πάνω από 3%, φτάνοντας μάλιστα σε υψηλά 3,5 ετών. Έκλεισε πολύ κοντά στα 3,38 ευρώ και με κέρδη 2,39%.

    Θετικό το γύρισμα και για την Τράπεζα Πειραιώς, που άγγιξε το 1,48 ευρώ, αλλά και για την Eurobank στα 0,982 ευρώ, αμφότερες με κέρδη κάτω από μία ποσοστιαία μονάδα.

    Μικρές διακυμάνσεις για την Alpha Bank που βρέθηκε να κάνει πράξεις πάνω από το 1,30 ευρώ προσεγγίζοντας τα υψηλά της για φέτος (1,34 ευρώ).

    Μικρός ο όγκος για τη μετοχή σε σχέση με αυτό που είχε συνηθίσει την αγορά το τελευταίο διάστημα, καθώς άλλαξαν χέρια περί τα 6,8 εκατ. τεμάχια, με τη μετοχή να κλείνει αμετάβλητη στο 1,29 ευρώ. Στις τράπεζες πραγματοποιήθηκε σχεδόν το 45% του ημερήσιου τζίρου.

    Η αντίδραση για τον Μυτιληναίο, παρά το ρεκόρ κερδοφορίας που ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς, σημειώνοντας αύξηση 26%, στα 162 εκατ. ευρώ, δεν ήταν η αναμενόμενη, αν και η μετοχή ξεκίνησε με άνοδο πάνω από 1%.

    Τελικά, τα κέρδη περιορίστηκαν σε 0,59%, με τον όγκο πάνω από τις 301 χιλιάδες κομμάτια, στα 15,29 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η τιμή στόχος από εγχώριους και ξένους οίκους βγαίνει πάνω από τα 22 ευρώ.

    Περιορίστηκαν οι απώλειες στην Ελλάκτωρ, που λόγω Αττικής Οδού έχει συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα της αγοράς.

    Η μετοχή υποχώρησε κάτω από 1%, στο 1,255 ευρώ. Απώλειες πάνω από 1% για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακή, στα 14,51, σταθεροποιητικά η ΜΟΗ και στα 6,60 με οριακές απώλειες, τα ΕΛΠΕ.

    Κέρδη πάνω από 1% για την ΔΕΗ, στα 8,76 ευρώ με 357 χιλιάδες κομμάτια.

    Γύρισμα για την Jumbo, στα 13,40, τον ΟΤΕ, στα 17,31 και τον ΟΠΑΠ στα 13,19 ευρώ. Προβληματίζει δε, η τεχνική εικόνα του ΟΛΠ στα 17,50 ευρώ, αλλά και της ΕΥΔΑΠ, στα 7,54 ευρώ, γράφοντας και πάλι απώλειες 1,3% αυτή τη φορά.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ