• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Ο Μυτιληναίος κοιτάζει τα 15,50 μετά το ρεκόρ, απορροφούν την προσφορά ΕΤΕ και Alpha

    Χρηματιστήριο: Ο Μυτιληναίος κοιτάζει τα 15,50 μετά το ρεκόρ, απορροφούν την προσφορά ΕΤΕ και Alpha

    Ευάγγελος Μυτιληναίος


    Και πάλι ξεκίνησε με διακυμάνσεις… Ευρώπης, μία μέρα μετά τη συνεδρίαση της Fed ότι ο χορός αύξησης των επιτοκίων θα ανοίξει σύντομα (soon).

    Ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών διορθώνει στις 927 μονάδες με τις απώλειες προς το παρόν να διαμορφώνονται σε 0,60%, όταν αντίστοιχα ποσοστά πτώσης παρατηρούνται σε Λονδίνο και Παρίσι, με εξαίρεση την Φρανκφούρτη που η πτώση ξεπερνάει τη μία ποσοστιαία μονάδα.

    Πάντως, στα πρωϊνά πρωτοσέλιδα άρθρα του διεθνούς οικονομικού Τύπου προεξοφλείται ότι οι αυξήσεις εκ μέρους της Fed θα είναι περισσότερες από τέσσερις φορές.

    Στην Αθήνα, τρεις μέρες μετά την επέλαση του χιονιά, όλα τα βλέμματα έχουν πέσει στη μετοχή της Ελλάκτωρ, στον μέτοχο της Αττικής Οδού, καθώς ουκ ολίγες φωνές διατυπώνονται για δικαστικές προσφυγές παρά την αποζημίωση των 2.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο.

    Από εκεί και πέρα σύντομα εκκινεί ο διαγωνισμός για την Αττική Οδό κι εκεί θα φανεί κατά πόσο η Ελλάκτωρ θα εμφανιστεί έτοιμη, σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς.

    Στις τράπεζες, οι προτιμήσεις των ξένων είναι ξεκάθαρες, ποντάρουν στην περαιτέρω εξυγίανση των ισολογισμών τους, αλλά και στα σταθερά έσοδα που θα έχουν από την αύξηση των δανείων, αλλά και τα νέα που θα δημιουργηθούν από την χορήγηση νέων δανείων στο πλαίσιο των κεφαλαίων που θα έρθουν από το ταμείο ανάκαμψης.

    Ο Μυτιληναίος, άνοιξε την αυλαία των αποτελεσμάτων για τα blue chips φέτος. Ανακοίνωσε αύξηση καθαρών κερδών 26%, στα 162 εκατ. ευρώ και αύξηση τζίρου 40%, στα… 2,6 δις. Ευρώ! Η μετοχή ΜΥΤΙΛ 0,37% 38,20 σκαρφαλώνει στα 15,39 ευρώ και με κέρδη πάνω από 1,2%, ενώ η τιμή στόχος που θέτουν εγχώριες χρηματιστηριακές και ξένοι οίκοι κινείται μεταξύ 21 – 22 ευρώ.

    Κατά τα άλλα, οι συναλλαγές στο Χ.Α. ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ, ενώ παρά τη διόρθωση ως τις 927 μονάδες, η αγορά φαίνεται να καλύπτει περαιτέρω το χαμένο έδαφος, επιστρέφοντας πάνω από τις 930 μονάδες.

    Στο 1,28 ευρώ διορθώνει η Άλφα, στα 3,32 ευρώ ενισχύεται η ΕΤΕ ΕΤΕ -1,43% 7,56, με άνοδο 0,7%, μικρές οι απώλειες για την Eurobank.

    Η ΔΕΗ ΔΕΗ -0,88% 11,24 κινείται σε θετικό πεδίο, στα 8,74 ευρώ,  νέες απώλειες για την Ελλάκτωρ στο 1,24 ευρώ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 1,16% 2,62, αλλά πάνω από 2% η αντίδραση που βγαίνει στην Ιντρακάτ, με την δεύτερη μέρα της αύξησης κεφαλαίου σε εξέλιξη και τιμή διάθεσης το 1,90. ευρώ. Στα 17,35 ευρώ σκαρφαλώνει ο ΟΤΕ.

    Διαβάστε επίσης

    Χρηματιστήριο: Γιατί οι Έλληνες θεσμικοί πυροβολούν την λεωφόρο Αθηνών



    ΣΧΟΛΙΑ