• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Τράπεζες και ΔΕΗ δίνουν τον τόνο στο ταμπλό, επιστροφή για Ιντρακόμ, Ιντραλότ

    Wall Street


    Χωρίς αξιόλογες συναλλαγές, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ξεκινάει την εβδομάδα ενθαρρυντικά.

    Κέρδη, αναρρίχηση πάνω από τις 864 μονάδες, με πρόσημο οριακά θετικό, αλλά και με ενδιαφέρον σε συγκεκριμένα χαρτιά, τα οποία μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη συνέχεια.

    Η ΔΕΗ έχει «επιστρατευτεί» για το σκοπό αυτό ακόμα μία φορά, όπως προκύπτει από το ταμπλό, αφού καταγράφει κέρδη πάνω από 1%, κινούμενη προς τα 3,10 ευρώ.

    Νέα υψηλά έτους για την ΓΕΚ/Τέρνα, στα 6,68 ευρώ, αλλά και οι τράπεζες έχουν μπει σε διαδικασία επιστροφής των επιπέδων που διατηρούσαν πριν από το sell off τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου.

     Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται στις 829 μονάδες, με την Alpha Bank να ενισχύεται με κέρδη λίγο κάτω από 1%, στα 1,74 ευρώ και 424 χιλιάδες τεμάχια. Πάνω από 1% η ΕΤΕ, στα 278 ευρώ, πάνω από 1% και η Πειραιώς, στα 3,02 ευρώ και λιγότερο η Eurobank, στα 0,88 ευρώ.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ταξίδι του υπουργού Οικονομικών στις ΗΠΑ πήγε πολύ καλά και πως οι ξένοι δείχνουν ενδιαφέρον για το σχέδιο διάσωσης των τραπεζών, τον Ηρακλή.

    Σημαντικότερο όλων δε, αποτελεί το γεγονός ότι οίκοι  όπως η Moody’s θεωρούν ότι ο Ηρακλής αποτελεί πιστωτικά θετικό γεγονός, κάτι που αναμένεται να βάλει τον τραπεζικό κλάδοι και πάλι στο μικροσκόπιο των ξένων χαρτοφυλακίων.

    Επίσης, ενώ το ενδιαφέρον φαίνεται ισχυρό για τον Ηρακλή, η Πειραιώς καταφέρνει να ξεσκαρτάρει επιπλέον κόκκινα δάνεια στο Intrum, με την αγορά να επιβραβεύει στο ταμπλό τη μετοχή.

    Κίνηση στα 7,45 ευρώ για την Τέρνα Ενεργειακή μετά την επιτυχημένη έκδοση ομολόγου την Παρασκευή. Επίσης, ξεχωρίζει το +6,5% στην Ιντραλότ, με 291 χιλιάδες τεμάχια, 2,8% ενισχύεται η Ιντρακόμ με 15 χιλιάδες τεμάχια, ενώ επιστρέφει η MLS, στο 1,75 ευρώ.

    Κατά τα άλλα, η τρέχουσα εβδομάδα κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική, αφού την Παρασκευή αναμένεται η αξιολόγηση της S&P για την ελληνική οικονομία και το αξιόχρεο της χώρας. Οι επενδυτές ποντάρουν στην εκτίμηση ότι μπορεί και να έχουμε καλά νέα, αρκεί μέχρι τότε να μην υπάρχουν άσχημα νέα ως προς το Brexit και τις διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με την Κίνα.



    ΣΧΟΛΙΑ