• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Τι γίνεται με την μετοχή της Alpha, ΕΤΕ, Jumbo, ΟΠΑΠ δίνουν τον τόνο

    Βασίλης Ψάλτης(Alpha Bank), Παύλος Μυλωνάς(Εθνική Τράπεζα)

    Βασίλης Ψάλτης(Alpha Bank), Παύλος Μυλωνάς(Εθνική Τράπεζα)


    Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή συνεχίζεται με τον κίνδυνο κλιμάκωσης να παραμένει στο τραπέζι. Οι αγορές του εξωτερικού άνοιξαν με ήπια άνοδο.

    Η προσοχή στη δική μας αγορά θα είναι στα αποτελέσματα που δημοσιεύονται αυτήν την εβδομάδα και κυρίως των Πειραιώς και Alpha την Παρασκευή. Έχουμε επίσης ανακοίνωση της διαγωνιστικής διαδικασίας πώλησης του 9% της Alpha αλλά και μερίσματα.

    Ανοδικά ξεκίνησε ο γενικός δείκτης στα επίπεδα των 1180 – 1183 μονάδων με ΟΠΑΠ, Εθνική, Πειραιώς και Jumbo ΜΠΕΛΑ 1,03% 29,48 να προσπαθούν να κινηθούν υψηλότερα. Στην Alpha Bank εκκινεί η διαδικασία της πώλησης του 9% με την Unicredit, όπως ανακοινώθηκε να προσφέρει 1,33 ευρώ ανά μετοχή. Μέχρι τις 2 Νοεμβρίου η ιταλική τράπεζα, θα κληθεί να βελτιώσει το τίτμημα.

    Το θετικό, είναι πως υπάρχει ενδιαφερόμενος και, σύμφωνα με χρηματιστές, η εξέλιξη αυτή ενισχύει και την Εθνική. Στα επίπεδα του 1,37 η μετοχή με απώλειες 1,8% ξεκίνησε η μετοχή. Στη συνέχεια φαίνεται να γίνεται μπρα ντε φερ αγοραστών – πωλητών με την τιμή να φτάνει και το 1,417 ευρώ και κάποιους να προεξοφλούν καλύτερη πρόταση από τη UniCredit.

    Στο μεταξύ αύριο η Coca Cola ΕΕΕ 1,45% 30,80 θα δώσει ενημέρωση για την πορεία του τρίτου τριμήνου. Υπενθυμίζεται πως με τα αποτελέσματα εξαμήνου είχε βελτιώσει την εκτίμηση η διοίκηση και είχε πει πως περιμένει λειτουργικά κέρδη αυξημένα κατά 9% έως 12% (από 3% συν ή πλην που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση).

    Την Πέμπτη o OΠΑΠ ΟΠΑΠ -0,70% 15,50 θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα ύψους 0,95 ευρώ ανά μετοχή καθαρό. Η Euroxx σήμερα ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής με σύσταση υπεραπόδοσης και τιμή στόχο τα 18,8 ευρώ που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 24% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

    Για την περίοδο 2023-25 περιμένει διανομές 1,65-1,83 ευρώ ανά μετοχή ή απόδοση 10,9% με 12%. Στα 15,35 ευρώ με άνοδο 0,99% στο ξεκίνημα. Την Τρίτη στο μεταξύ, η αγορά θα πληροφορηθεί το εύρος τιμής, αν και είναι γνωστά τα 2,13 ευρώ που είναι η υψηλότερη τιμή.

    Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως η διοίκηση της Foulris ΦΡΛΚ 0,97% 4,18 έχει πει ότι δε θέλει να την ενοποιεί και ο στόχος ήταν να έχει ποσοστό κάτω από 50%. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ενημερωτικό θα έχει 63% μετά την εισαγωγή της στο Χ.Α.

    Την Πέμπτη θα ανακοινώσει μεγέθη η Helleniq Energy ενώ την Παρασκευή θα ανακοινωνόσουν αποτελέσματα η Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,59 και η Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,79% 3,75

    Χωρίς το μέρισμα παρελθουσών χρήσεων ύψους 0,209 ευρώ/μετοχή θα διαπραγματεύεται η μετοχή της Ανδρομέδα την Δευτέρα ενώ από τις 2 Νοεμβρίου και η μετοχή του ΟΠΑΠ θα διαπραγματεύεται χωρίς το προμέρισμα χρήσης 2023 ύψους 1 ευρώ/μετοχή.

    Την Τρίτη θα λάβει χώρα στην Φρανκφούρτη η ημερίδα του ΧΑ για τις εταιρίες της μεσαίας κεφαλαιοποίησης με συμμετοχή 12 εταιριών.

    Το ελληνικό δημόσιο θα προχωρήσει στην τακτική δημοπρασία των εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας την προσεχή Τετάρτη (προηγ. δημ. 3,9%).

    Διαβάστε επίσης:

    Χρυσός: Κοντά στα 2.000 δολάρια μετά την έναρξη της χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ

    Απώλειες δισεκατομμυρίων στις ευρωαγορές – Σκληρή προσγείωση για fintech και πολυτέλεια

    Trade Estates: Ο Βασίλης Φουρλής και πώς 15 στελέχη αποκομίζουν σίγουρα κέρδη από την εισαγωγή στο Χ.Α.



    ΣΧΟΛΙΑ