• Business

    Alpha Bank: Πλήρης επιβεβαίωση Mononews για την τιμή που προσφέρει η UniCredit, στο 1,33 ευρώ

    • NewsRoom
    O επικεφαλής του ΤΧΣ, Η. Ξηρουχάκης, ανακοίνωσε καθυστερημένα την τιμή που προσφέρει η UniCredit

    O επικεφαλής του ΤΧΣ, Ηλίας Ξηρουχάκης, ανακοίνωσε καθυστερημένα την τιμή που προσφέρει η UniCredit


    Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ανακοίνωσε την πρόταση που έκανε η ιταλική UniCredit για το 9% της Alpha Bank με την τιμή προσφοράς ανά μετοχή να είναι το 1,33 ευρώ.

    Με την ανακοίνωση αυτή επιβεβαιώνεται το mononews το οποίο πρώτο είχε δημοσιεύσει την τιμή που έδινε η UniCredit. Στις 23 Οκτωβρίου, αμέσως δηλαδή μετά την αποκάλυψη της προσφοράς της ιταλικής τράπεζας, λίγο μετά τις 10 το πρωί το mononews είχε δημοσιεύσει αποκλειστικό ρεπορτάζ στο οποίο αναφερόταν η τιμή που περιελάμβανε η πρόταση της ιταλικής τράπεζας και παρά τα διαφορετικά σενάρια είχαμε αναφέρει ότι αυτή ήταν στα επίπεδα του 1,33 ευρώ ανά μετοχή.

    Οι πληροφορίες και τα σενάρια εκείνη την ημέρα του μεγάλου deal ήταν αντικρουόμενα, ωστόσο είχαμε αναφέρει την τιμή της προσφοράς βασιζόμενοι στα πραγματικά δεδομένα της αγοράς η οποία ζητούσε να μάθει πώς αποτιμούσε η UniCredit τη μετοχή της Alpha Bank.

    Γράφαμε στο ρεπορτάζ της Εφης Καραγιώργου: «Πρόκειται για ένα κρίσιμο νούμερο το οποίο προφανώς αναμένει όλη η αγορά και γι’ αυτό και η μετοχή της Alpha Bank δεν διαπραγματεύεται σήμερα στο Χρηματιστήριο.

    Πάντως την ίδια ώρα που η αγορά επιχειρεί να αξιολογήσει  και να αποτιμήσει το deal η μετοχή της ιταλικής τράπεζας σημείωνε (το απόγευμα) κέρδη της τάξεως του 2,31% στα 22,64 ευρώ, ενώ η διαπραγμάτευση της μετοχής της Alpha Bank έχει ανασταλεί.

    Το εύρος που δίνεται στην παρούσα φάση, με βάση τα σενάρια που κυκλοφορούν, είναι από 1,33 ευρώ ανά μετοχή έως 1,35 ευρώ ανά μετοχή της Alpha Bank.»

    Πλήρης είναι η επιβεβαίωση του mononews και για την επιμονή μας να ανακοινώσει το ΤΧΣ την τιμή που προσέφεραν οι Ιταλοί για τη μετοχή της Alpha Bank. Ωστόσο έχουν περάσει αρκετές ημέρες που πιέζαμε το Ταμείο να προχωρήσει με πλήρη διαφάνεια ώστε να μην παραπλανηθεί το κοινό που δεν γνώριζε την τιμή και αγόραζε μετοχές της ελληνικής τράπεζας χωρίς να γνωρίζει ποια είναι αυτή της προσφοράς που έκαναν οι Ιταλοί.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Από 1,33 έως 1,35 ανά μετοχή η προσφορά της Unicredit για το 9% της Alpha Bank

     

    Alpha Bank: Ξεκινά διαδικασία ανταγωνιστικών προσφορών για το 9% – Στο 1,33 ευρώ η πρόταση της UniCredit – Απόλυτη επιβεβαίωση Mononews
     



    ΣΧΟΛΙΑ