• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρυσός: Κοντά στα 2.000 δολάρια μετά την έναρξη της χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ

    • Bloomberg
    Χρυσός σε ράβδους


    Ο χρυσός διαπραγματεύεται κοντά στα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά – όριο που έσπασε την περασμένη Παρασκευή για πρώτη φορά από τον Μάιο – καθώς η χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα φαίνεται να είναι πιο προσεκτική από όσο αναμένονταν.

    Ο χρυσός υποχώρησε μετά από άλμα κατά 1,1% που σημείωσε την Παρασκευή, καθώς το Ισραήλ ενίσχυσε τις χερσαίες επιχειρήσεις.

    Το Ισραήλ έστειλε στρατεύματα και άρματα μάχης στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας κάνοντας λόγο για την δεύτερη και μεγαλύτερη φάση του πολέμου του κατά της Χαμάς και ακολουθεί προσέγγιση μέρα με τη μέρα. Αυτό περιόρισε τους φόβους ότι μια μαζική εισβολή θα οδηγούσε σε περιφερειακή κλιμάκωση.

    Η Χαμάς έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

    «Οι τιμές του πετρελαίου και του χρυσού είναι αισθητά χαμηλότερες στις πρωινές συναλλαγές της Δευτέρας, αλλά να θυμάστε ότι αυτή είναι πιθανό να είναι μια μακρά, παρατεταμένη υπόθεση», δήλωσε ο Stephen Innes, διευθύνων σύμβουλος της SPI Asset Management.

    «Ως εκ τούτου, οι τιμές του χρυσού ενδέχεται να μην υποχωρήσουν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα».

    Το πολύτιμο μέταλλο είναι ένας από τους μεγαλύτερους κερδισμένους μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σημειώνοντας άνοδο άνω του 9%, καθώς αυξήθηκε η ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία που θεωρούνται καταφύγια σε περιόδους κρίσεων.

    Είναι πιθανό να συνεχίσει να επωφελείται εάν οι εντάσεις αυξηθούν, μαζί με το ελβετικό φράγκο και τα βραχυπρόθεσμα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ.

    Η spot τιμή του χρυσού υποχωρούσε νωρίτερα κατά 0,2%, στα 2.001,65 δολάρια ανά ουγγιά.

    Ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot ήταν σταθερός. Το ασήμι και το παλλάδιο παρέμειναν σταθερά, ενώ η πλατίνα υποχώρησε.

    Χρυσή λίρα

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή της χρυσής λίρας συνεχίζει να ανεβαίνει και να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Σήμερα η τιμή της έχει ξεπεράσει και τα 518 ευρώ και κυμαίνεται στα επίπεδα των 518,55 ευρώ ανά λίρα.

     

    Διαβάστε ακόμη:

    Απώλειες δισεκατομμυρίων στις ευρωαγορές – Σκληρή προσγείωση για fintech και πολυτέλεια

    Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με ΔΕΗ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Motor Oil, Mytilineos, Intracom, ΤΕΝΕΡΓ και τραπεζικές μετοχές

    Ιντραλότ: Τα επόμενα βήματα και η ημερομηνία ορόσημο της 7ης Νοεμβρίου



    ΣΧΟΛΙΑ