ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δεύτερη μέρα απωλειών, τουλάχιστον στο ξεκίνημα με τον γενικό δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών να υποχωρεί στις 2.352 μονάδες και με απώλειες 0,52%, με το ενδιαφέρον της αγοράς να εστιάζεται στον τραπεζικό κλάδο.
Μέχρι 1,5% η πτώση στις τράπεζες, καθώς η αγορά αξιολογεί ακόμα την απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με τον εκτοκισμό των κόκκινων δανείων, στη μηνιαία δόση ή στο κεφάλαιο. Οι επιπτώσεις για τις τράπεζες υπολογίζονται στα 150 εκατ. Ευρώ, αλλά δεν μπορεί να υπολογιστεί ακόμα η ζημιά από το Δημόσιο, το οποίο έχει δώσει εγγυήσεις για τα κόκκινα δάνεια. Η κυβέρνηση λέει ότι περιμένει να καθαρογραφεί η απόφαση του Αρείου Πάγου για να δει πως θα πορευτεί στη συνέχεια.
Πάνω από 7 εκατ. Ευρώ οι συναλλαγές αυτή την ώρα, ενώ και ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται στο επίκεντρο με την μετοχή να διαπραγματεύεται κάτω από τα 3 ευρώ μετά τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσει η αύξηση κεφαλαίου του 1 δισ. Ευρώ.
Ούτε 1% η πτώση στην Πειραιώς, στα 8,60 ευρώ, 1,62% οι απώλειες στην Άλφα, στα 4,26, 1,27% η πτώση στην ΕΤΕ, στα 15,13 ευρώ και 1,17% στην Eurobank στα 4,07 ευρώ.
Από εκεί και πέρα στις υπόλοιπες μετοχές, περνάει σε θετικό πρόσημο η Τιτάν, στα 54,90 ευρώ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συνεχίζει ανοδικά παρά το γεγονός ότι φαίνεται πως είναι μία ακόμα δύσκολη μέρα για την αγορά, στα 34,82 ευρώ, η ΔΕΗ στα 19,77, η Coca-Cola κοιτάζει τα 49 ευρώ, πολύ κοντά στην τιμή στόχο των ξένων οίκων κινούμενη προς ιστορικά υψηλά, η Λάμδα δίνει κίνηση, στα 7,58, επίπεδα που έχει δει το 2025 και προσφάτως.
Πιέσεις βγαίνουν σε Κύπρου 1,26%, Βιοχάλκο 1,22%, ΕΛΠΕ στα 9,20 ευρώ, Jumbo, στα 25,92 ευρώ και πτώση κοντά 1%.
Στα 35,90, ξεκλειδώνει ανοδικά πάντως, η ΜΟΗ.
Διαβάστε επίσης:
ΑΔΜΗΕ: Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση ακόμη για την ΑΜΚ 1 δισ.
Austriacard: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ακόμη ένα έργο υψηλής σπουδαιότητας στην Αφρική
Societe Generale: Άλμα 36% στα καθαρά κέρδη τριμήνου – Νέο πρόγραμμα buyback ύψους €1,5 δισ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελένη Γερουλάνου: Στην Εθνική Πινακοθήκη με τη Συραγώ Τσιάρα
- «Απόβαση» των Ελλήνων τραπεζιτών στο Λονδίνο
- Ο «χρυσός» 1,25 δις από τα εξοπλιστικά, το σενάριο – έκπληξη για Οδυσσέα, η κίνηση ματ της Σοφίας, η σύγκρουση των Χάλακ και το μήνυμα της Τουρκίας
- Οικογένεια Κουλουκουντή: Τα θρυλικά Liberties, η κυριαρχία στις θάλασσες, η διαμάχη με την καλλονή Τάρα και το… Οσκαρ της Κασσάνδρας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.