• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Συσσώρευση και νέοι πρωταγωνιστές ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

    Χρηματιστήριο


    Και σήμερα δείχνει εικόνα συσσώρευσης το Χρηματιστήριο της Αθήνας (Χ.Α.).

    Η τελευταία εβδομάδα εξελίσσεται σε αφομοίωση των υψηλών 9 ετών, με το προβάδισμα να έχουν κυρίως τα μη τραπεζικά blue chips|, Μυτιληναίος, Aegean, ΔΕΗ, Βιοχάλκο και θυγατρικές, Ιντρακάτ, στις οποίες ταυτόχρονα βγαίνουν και εσωτερικές διορθώσεις μετά το ράλι.

    Στις τράπεζες που ήδη υπεραποδίδουν από την αρχή της χρονιάς, η συσσώρευση είναι μέσα στο πρόγραμμα προκειμένου να δημιουργηθούν νέα πεδία εισόδου και για άλλους.

    Μεταξύ των 1.345 μονάδων ο γενικός δείκτης και σε ένα πτωτικό – διορθωτικό κλίμα στην Ευρώπη που, επίσης, προσπαθεί να «χωνέψει» τις χθεσινές δηλώσεις Λαγκάρντ ως προς το τι θα γίνει με τα επιτόκια το διάστημα από τον Σεπτέμβριο και μετά και μέχρι τέλος του χρόνου.

    Πάντως, παρά τις αλλεπάλληλες αυξήσεις επιτοκίων στη Γαλλία για παράδειγμα, παρατηρείται αύξηση του ΑΕΠ.

    Στα δικά μας, οι συναλλαγές μετά από σχεδόν μία ώρα συνεδρίασης, οι συναλλαγές δεν έχουν πιάσει καν τα 10 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι α) η στάση αναμονής συνεχίζεται, και β) όσο προχωρεί το καλοκαίρι και πλησιάζουν οι διακοπές τόσο λειτουργεί ανασχετικά η ανάληψη περαιτέρω ρίσκου.

    Σε νέα υψηλά η Mytilineos ΜΥΤΙΛ 0,21% 38,72 αλλά στο ρελαντί και σήμερα μετά το εντυπωσιακό σετ αποτελεσμάτων α’ 6μήνου και προοπτικών για νέες εξαγορές και περαιτέρω μεγέθυνση του ομίλου.

    Διόρθωση στα 19,26 ο Τιτάνας με ούτε 5 χιλιάδες κομμάτια, που επίσης, ανακοίνωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

    Ήπιες και σήμερα οι πιέσεις στην Aegean δημιουργώντας ευκαιρία επανατοποθετήσεων, με την αεροπορική να οδεύει προς νέο ρεκόρ χρήσης φέτος, μικρές απώλειες στη ΔΕΗ, στα 10,81 ευρώ που όλα δείχνουν ότι είναι στο παιχνίδι για τον Κωτσόβολο.

    Απώλειες 1,42% για την Πειραιώς, 0,62% για την ΕΤΕ, 0,28% για την Eurobank και 0,57% για την Alpha Bank.

    Τα «νερά» βρίσκονται στο «συν», ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ με +2,2% και +3,16, δύο μετοχές που υστερούν σε απόδοση, παρά το γεμάτο ταμείο και βεβαίως επιστροφή σε ισχυρά θεμελιώδη μετά τη μείωση του ενεργειακού κόστους.

    Διαβάστε επίσης:

    ΔΕΗ: Τι απαντάει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την Κωτσόβολος

    Τιτάν: Πως έφτασε στο ρεκόρ καθαρών κερδών των 111 εκατ. ευρώ

    Grid Telecom: Νέες επενδύσεις για την θυγατρική του ΑΔΜΗΕ



    ΣΧΟΛΙΑ