• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Σε τράπεζες, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ οι αγοραστές

    Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ) - Γιαν Κάρας (ΟΠΑΠ) - Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ) - Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank) - Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς) - Φωκίων Καραβίας (Eurobank)

    Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ) – Γιαν Κάρας (ΟΠΑΠ) – Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ) – Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank) – Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς) – Φωκίων Καραβίας (Eurobank)


    Τράπεζες, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ αλλάζουν το κλίμα στο χρηματιστηριακό ταμπλό και επαναφέρουν τον δείκτη σε τροχιά προσέγγισης και πάλι των 1.300 μονάδων.

    Πράξεις στις 1.292 μονάδες, αλλά με μόλις 45 εκατ. ευρώ μετά από πέντε ώρες συναλλαγών.

    Ο γενικός δείκτης επιστρέφει πάνω από τις 1.292 μονάδες, με κέρδη πάνω από 1%, και με την Πειραιώς στο +3,5%, εν μέσω μεταβλητότητας, ενώ θετικά κινούνται ΟΠΑΠ +1,8% και ΟΤΕ +1,3%.

    Η διάσπαση των 1.300 μονάδων θα οδηγήσει στις 1.375 -1.380, κάτι που επιβεβαιώνει με νεότερη έκθεσή της, τη Δευτέρα, η Goldman Sachs.

    Υπενθυμίζεται ότι η Alpha Finance ανεβάζει την τιμή στόχο για τον ΟΤΕ πάνω από τα 18 ευρώ.

    Στις τράπεζες, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφει η Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,79% 3,75 +3,5% και ακολουθούν Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,59 +2,2%, Εθνική +2,2% ΕΤΕ 3,31% 7,81 και Eurobank +1,2%.

    Στα μη τραπεζικά blue chips, ανοδικά ξεχωρίζουν Jumbo ΜΠΕΛΑ 1,03% 29,48 +2,4%, ΟΠΑΠ +1,8% αλλά και ο ΟΤΕ +1,3% με την Alpha Finance να προχωρά σε αύξηση της τιμής στόχου στα 18,08 ευρώ.

    Αύριο Τρίτη θα ανακοινωθεί ο Δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γερμανία, ενώ το βλέμμα είναι στραμμένο την Τετάρτη 12/7 όπου αναμένουμε τα στοιχεία του CPI των Η.Π.Α. για τον Ιούνιο.

    Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ τόσο η αγορά εργασίας όσο και η οικονομία παρουσιάζονται εξαιρετικά ανθεκτικές, με αποτέλεσμα να θεωρείται βέβαιη μια αύξηση επιτοκίων κατά 0,25% στην επόμενη συνεδρίαση της Fed στις 26 Ιουλίου.

    Επίσης, τα αδύναμα στοιχεία για τον κινεζικό πληθωρισμό προκάλεσαν ανησυχίες για την οικονομική πορεία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

    Ειδικότερα, οι τιμές καταναλωτή της Κίνας υποχώρησαν κατά 0,2% τον Ιούνιο σε σχέση με τον μήνα, με αποτέλεσμα το ετήσιο ποσοστό να παραμείνει στάσιμο, στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2021.

    Διαβάστε επίσης:

    Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με Cenergy, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Eurobank, ΕΤΕ, Intrakat, IDEAL, Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τράπεζα Πειραιώς, Πλαστικά Θράκης και ΤΕΝΕΡΓ

    Στις αγορές με νέο 15ετές – Παράλληλη πρόσκληση σε επενδυτές για επαναγορά δύο τίτλων

    Ουίλσον (Morgan Stanley): Μη περιμένετε νέα κέρδη στις αμερικάνικες μετοχές



    ΣΧΟΛΙΑ