• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Πειραιώς, Eurobank και Aegean στο επίκεντρο

    Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς) - Φωκίων Καραβίας (Eurobank) - Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean)

    Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς) – Φωκίων Καραβίας (Eurobank) – Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean)


    Αν και η διάθεση την Τετάρτη είναι ελαφρώς για κατοχύρωση κερδών από την άλλη, οι επενδυτές βρίσκουν καταφύγιο στην Eurobank, τα υπόλοιπα τραπεζικά χαρτιά, την Aegean, που οδηγείται σε νέα ιστορικά υψηλά και τη Motor Oil.

    Κίνηση στις 1.325 μονάδες για τον γενικό δείκτη με τις συναλλαγές να μην έχουν την ίδια ορμή με χθες, καθώς ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ έναντι 80 εκατ. ευρώ χθες την ίδια ώρα.

    Με την Eurobank ΕΥΡΩΒ 0,50% 2,02 +4% την Τετάρτη και τη Μότορ Όιλ ΜΟΗ 0,22% 27,22 να σημειώνει άνοδο πάνω από 2%, η αγορά δείχνει ότι συνεχίζει να κινείται σε ένα θετικό μομέντουμ που έχει ως ορίζοντα την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

    Σιγά – σιγά ανεβάζουν όγκους συναλλαγών και οι υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές με την Πειραιώς +2,1%, Alpha Bank +1,2% και Εθνική +0,30%.

    Ταυτόχρονα, η αβεβαιότητα συνεχίζεται στο διεθνές περιβάλλον, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην επικείμενη δημοσίευση των στοιχείων για τον πληθωρισμό, στις ΗΠΑ, αλλά και στην ανακοίνωση των εισηγμένων στην αμερικανική χρηματαγορά για το β’ τρίμηνο.

    Ειδικότερα, ξεκινούν την Παρασκευή 14/7 οι JPMorgan Chase, η Wells Fargo, η Citigroup, η BlackRock και η PepsiCo.

    H έκθεση για τον πληθωρισμό του Ιουνίου που θα δημοσιευθεί σήμερα Τετάρτη 12/7 και ο δείκτης τιμών παραγωγού που θα δημοσιοποιηθεί την Πέμπτη 13/7 θα ρίξουν φως για τη μελλοντική κατεύθυνση των επιτοκίων.

    Σε κάθε περίπτωση, οι επενδυτές έχουν προβλέψει ακόμη μια αύξηση κατά 0,25% στη συνεδρίαση της Federal Reserve στις 25-26 Ιουλίου.

    Επιστρέφοντας στο ταμπλό, δεν περνά απαρατήρητη η κίνηση και πάλι στο Jumbo, που αν και ενισχύεται οριακά προσεγγίζει τα 27,20 ευρώ, στα 32,46 σκαρφαλώνει ο Mytilineos ΜΥΤΙΛ 0% 38,20 κίνηση στα 6,94 για την ΕΥΔΑΠ, στα 28 ευρώ η Coca Cola, χωρίς όγκο, μόλις με 11 χιλιάδες κομμάτια.

    Προς νέα υψηλά η Aegean, στα 11,86 ευρώ.

    Διόρθωση μετά από 9 ανοδικές για την Άβαξ, στα επίπεδα του 1,60 ευρώ, στην Ιντρακάτ, που σημειώνει οριακές απώλειες, Autohellas, Σαράντη και Φουρλή.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Πειραιώς και Eurobank κρατούν τον δείκτη στις 1.320 μονάδες

    Τα χαρτιά που δείχνουν τον δρόμο προς το investment grade

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τι λέει το report του Αλέξη Πατέλη προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα για οικονομία, αγορές, φορολογία, Δικαιοσύνη



    ΣΧΟΛΙΑ