• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Πάνω από 500 εκπρόσωποι funds στο roadshow της Morgan Stanley στο Λονδίνο – Εμφανής η παρουσία των ελληνικών τραπεζών – Με μικρές διακυμάνσεις ο ΓΔ

    • NewsRoom
    Χρηματιστήριο


    Ξεκίνησε χθες στο Λονδίνο το καθιερωμένο roadshow της Morgan Stanley στο Λονδίνο. Αφορά στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο με εμφανή την παρουσία των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες ετέθησαν υπό παρακολούθηση αφού συμμετείχαν πάνω από 500 εκπρόσωποι funds διεθνώς, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές.

    Στις 831 μονάδες υποχωρεί ο τραπεζικός κλάδος, με την Alpha Bank ΑΛΦΑ 3,73% 1,67 να υποχωρεί 1,82%, στο 1,238 ευρώ, η Eurobank ΕΥΡΩΒ 3,13% 1,98 αμετάβλητη στα 1,354 ευρώ, η ΕΤΕ ΕΤΕ 4,02% 7,51 ανοδικά 0,8%, στα 4,887 ευρώ και η Πειραιώς ΠΕΙΡ 2,83% 4,00 με μικρές απώλειες 0,4% στα 2,08 ευρώ.

    Αυτή την ώρα, πτώση 1,94% για τον Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ 2,54% 38,80 0,79% απώλειες για τη ΔΕΗ.

    Ξεχωρίζουν Cenergy, Βιοχάλκο, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ με αισθητή άνοδο πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα.

    Στα 11,18 η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και κέρδη 1,6% για την Τέρνα Ενεργειακή.

    Πιέσεις 1,17% για την ΕΧΑΕ, ενώ ανοδικά κινούνται ο ΟΠΑΠ, στα 15,21, ΟΤΕ, υποτονικά, στα 13,20, Μότορ Όιλ στα 23,38 ευρώ και κέρδη πάνω από 1%.

    Κατά τα άλλα, με τις ευρωπαϊκές αγορές στο κόκκινο, μία μέρα μετά το ράλι που οδήγησαν τους αμερικανικούς δείκτες σε αντίδραση πάνω από 1%, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. εκκίνησε νωχελικά, με μικρή κίνηση πλαγίας αντίδρασης, με κεκτημένη ίσως, ταχύτητα, από χθες, στις 1.077 μονάδες.

    Επανέρχεται στις 1075 μονάδες και με συναλλαγές στα πρώτα λεπτά περί τα 4 εκατ. ευρώ και χωρίς σαφή κατεύθυνση ακόμα. Καταγράφονται οι μεγάλες εντολές αγορών στις τράπεζες, κάτι που έγινε εμφανές στη συνεδρίαση της Δευτέρας με τελικούς αποδέκτες long only funds.

    Επενδυτικά κεφάλαια δηλαδή, που δεν τοποθετούνται βραχυπρόθεσμα, αλλά με μακρόπνοο ορίζοντα.

    Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι γιατί οι ξένοι επενδυτές ποντάρουν αναμφίβολα στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας της χώρας.

    Σε συνομιλία με Έλληνα διαχειριστή που έχει σχέση με ξένους επενδυτές, αυτοί δεν επηρεάζονται από τις όποιες πολιτικές εξελίξεις.

    Ακόμα και με το ενδεχόμενο αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών, θεωρούν σε κάθε περίπτωση ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι με άξονα και κορμό τη Νέα Δημοκρατία.

    Δηλαδή, οι μεταρρυθμίσεις και η προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας θα συνεχιστούν.

    Σημειωτέον ότι χθες η JP Morgan έβλεπε ότι δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για sell off στην Ελλάδα, αφού η χώρα απολαμβάνει από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη και έχει εξασφαλισμένα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης με το ενεργειακό κόστος να έχει περιοριστεί αισθητά σε ό,τι έχει να κάνει με την προμήθεια αερίου από τη Ρωσία.

    Διαβάστε επίσης:

    JP Morgan: Οι κίνδυνοι των μετοχών στην Ελλάδα στη σκιά των τραπεζικών «θεμάτων»



    ΣΧΟΛΙΑ