• Το τραπεζικό ράλι και οι εκλογές, τα ντεσού από το road show της Morgan Stanley, η μεγάλη έκπληξη για την μετοχή της Mytilineos, ο τραπεζίτης που μιλάει Ολλανδικά, ο λύκος και ο Αίσωπος

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Wiseman και οι 4 ελληνικές τράπεζες, είχαν πολύ μεγάλη ζήτηση στο χθεσινό Road Show της Morgan Stanley στο Λονδίνο.

    image

    Το τραπεζικό ράλι και οι εκλογές

    Αγαπητοί αναγνώστες ο wiseman την Δευτέρα το πρωί είχε μια ανάλυση για τον τραπεζικό κλάδο.

    Όπως σας γράφαμε  κατά την άποψη μας, δεν υπάρχει το ρίσκο της πολιτικής αστάθειας.

    Για να σας φρεσκάρουμε την μνήμη σας λέγαμε τα εξής:

    «Πρέπει πλέον η επενδυτική κοινότητα να συνειδητοποιήσει ότι ίσως «πάμε σε κυβερνήσεις συνασπισμών».

    Αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό, ίσα ίσα, μπορεί να είναι και πολύ καλό.

    Σύμφωνα με κύκλους από το City του Λονδίνου, μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με ΚΙΝΑΛ δεν θα είναι καθόλου προβληματική για την αγορά.

    Όπως τονίζουν οι κύκλοι του Λονδίνου, το μεσομακροπρόθεσμο story της ελληνικής αγοράς δεν αλλάζει.

    Η επενδυτική κοινότητα όμως, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα, ξεκίνησε να ρευστοποιεί έντονα τις τράπεζες.

    Απολύτως λογικό γιατί εκεί τα κέρδη ήταν μεγάλα”.

    Το κείμενο του WISEMAN στο τέλος έλεγε τα εξής:

    «Κατά την άποψη των ειδικών που παρακολουθούν στενά την αγορά “μετά τα αποτελέσματα των Eurobank  και Πειραιώς, οι τωρινές κεφαλαιοποιήσεις των ελληνικών συστημικών τραπεζών είναι εξαιρετική ευκαιρία για τοποθετήσεις”»

    Αυτά σας τα λέγαμε την Δευτέρα το πρωί.

    Λίγες ώρες μετά προς το μεσημέρι, αφού οι τράπεζες ήταν στο βαθύ κόκκινο, το κλίμα άρχισε να αλλάζει άρδην.

    Οι τιμές των τράπεζων εν μέσω συνεδρίασης έσβησαν τις ζημίες και έκλεισαν με κέρδη.

    Χθες μάλιστα οι τιμές των τράπεζων σημείωσαν μεγάλο ράλι κυρίως η Alpha Bank ΑΛΦΑ -2,40% 1,63 , η Πειραιώς ΠΕΙΡ 0% 4,00 και η EUROBANK ΕΥΡΩΒ 2,02% 2,02 .

    Ο WISEMAN σας τα είπε όλα και μάλιστα εγκαίρως.

     

    Morgan Stanley: Τα ντεσού από το τραπεζικό ROAD SHOW στο Λονδίνο

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Wiseman και οι 4 ελληνικές τράπεζες, είχαν πολύ μεγάλη ζήτηση στο χθεσινό Road Show της Morgan Stanley στο Λονδίνο.

    Αυτή που έκλεψε όμως την παράσταση ήταν η Τράπεζα Πειραιώς.

    Είχε μακράν τη μεγαλύτερη ζήτηση και σύμφωνα με πληροφορίες του Wiseman την είδαν για πρώτη φορά 15 ξένα funds, τα οποία δεν την είχαν ξαναδεί ποτέ και δεν έχουν ούτε μία μετοχή της Τράπεζας.

    Οι υπόλοιποι 15 που την είδαν ή έχουν μετοχές ή την έχουν ξαναδεί.

    Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα από το city του Λονδίνου η παρουσίαση της Τράπεζας Πειραιώς ήταν εξαιρετική.

    Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών για την μετοχή της Πειραιώς ΠΕΙΡ 0% 4,00 ήταν άμεσο και εκκωφαντικό.

    Στη χθεσινή συνεδρίαση η Πειραιώς είχε εισροές της τάξης των 31,36 εκ. ευρώ.

    Η Eurobank είχε χθες εισροές της τάξης των 7,5 εκ. ευρώ.

    Ακόμα, για να γνωρίζετε η Alpha Bank είχε χθες εισροές της τάξης των 11,8 εκ. ευρώ και η Εθνική ΕΤΕ 2,00% 7,66 εισροές της τάξης των 13,48 εκ. ευρώ.

    Τα 31,6 εκ. ευρώ εισροών που είχε χθες η Πειραιώς ήταν μακράν οι μεγαλύτερες εισροές σε τραπεζική μετοχή αλλά και απ’ όλες τις μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου.

    Αυτό είναι προάγγελος για το μέλει γενέσθαι.

     

    MYTIL: Ποιο θα είναι το νέο άνω όριο του BUYBACK

    Στις 19 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της Mytilineos ΜΥΤΙΛ -1,29% 38,30 με αντικείμενο, μεταξύ άλλων την έγκριση τροποποίησης του όρου περί ανώτατης τιμής απόκτησης ιδίων μετοχών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Wiseman, ο πρόεδρος του ομίλου κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, προσανατολίζεται να πάει την τιμή του άνω ορίου, από τα 25 ευρώ που είναι τώρα στα 35 ευρώ.

    Όπως αντιλαμβάνεστε, εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία του Wiseman, αυτό από μόνο του θα είναι ένας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ καταλύτης για τη μετοχή της Mytilineos.

    Όταν ο κ. Μυτιληναίος είχε βάλει το ανώτατο όριο στα 25 ευρώ, όλοι μειδίασαν.

    Η μετοχή έκλεισε χθες στα 24,72 και πριν από μία βδομάδα, έπαιζε σταθερά πάνω από τα 25 ευρώ.

    Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος έχει δείξει ότι ξέρει πάντα πολύ καλά τι κάνει.

    Οι κινήσεις του είναι πάντα μετρημένες και συντηρητικές.

    Οπότε, εάν όντως μπει το ανώτατο όριο στα 35 ευρώ να είστε σίγουροι, φίλοι αναγνώστες, ότι η μετοχή θα δει τα 35 ευρώ, απλώς αυτό θα είναι θέμα χρόνου και μόνο.

     

    Στην δικαιοσύνη ο δήμαρχος Αλίμου

    Παρανομεί ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, γκρεμίζοντας χωρίς διοικητικές αποφάσεις εγκαταστάσεις καφετέριας στο παραλιακό μέτωπο που κατά τους θερινούς μήνες απασχολεί πάνω από 150 άτομα προσωπικό.

    Μάλιστα ήταν τέτοιο το μένος του υπηρεσιών του Δήμου και του ίδιου το δημάρχου, που ως «σερίφης» ήταν και ο ίδιος παρών στις παράνομες εργασίες κατεδάφισης, που αποτέλεσμα είχαν να προκληθούν ζημίες πολλών χιλιάδων ευρώ.

    Για τις ενέργειες του δημάρχου σχηματίσθηκε δικογραφία και πλέον η δικαιοσύνη έχει τον λόγο».

    Το δυνατό χαρτί της Alpha Bank, κέρδη για το 2022 ανακοινώνει σήμερα

    Mε τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της Αlpha Bank ΑΛΦΑ -2,40% 1,63 σήμερα το πρωί κλείνει ο κύκλος των ανακοινώσεων για το 2022.

    Η χρονιά δεν πήγε άσχημα για τις τράπεζες αν λάβουμε υπόψιν ότι κατόρθωσαν να εμφανίσουν κέρδη τα οποία αθροιστικά  υπερβαίνουν τα 4 δις. ευρώ,  (στοιχηματίζω  ότι λίαν συντόμως θα αρχίσουν οι πιέσεις  προκειμένου να επιστρέψουν ένα μέρος αυτών στην κοινωνία,  όπως άλλωστε έχει συμβεί και με τα κέρδη άλλων κλάδων που έχουν ευνοηθεί από εξωγενείς παράγοντες)  προχωρώντας ταυτόχρονα στην εξυγίανση του Ισολογισμού τους με μείωση των κόκκινων δανείων.

    Τώρα όσον αφορά την Alpha ο Βασίλης Ψάλτης ο ceo της Τράπεζας αναμένεται να ανακοινώσει καθαρά κέρδη μετά από προβλέψεις περίπου 300 εκατ. ευρώ.

    Τα επαναλαμβανόμενα προ προβλέψεων έσοδα της Τράπεζας, αποτελούν το δυνατό της χαρτί καθώς  αναμένεται να ξεπεράσουν τα 800 εκατ. ευρώ καταγράφοντας μία σημαντική αύξηση κατά περίπου 50%.

    Επίσης στα επιτεύγματα της χρονιάς που πέρασε συγκαταλέγεται η μείωση του δείκτη των κόκκινων δανείων στα επίπεδα του 8%, με ταυτόχρονη διατήρηση του βασικού κεφαλαιακού δείκτη (CET 1) πάνω από το 12%.

    Βέβαια όλα τα παραπάνω έχουν υπολογιστεί με συντηρητικές παραδοχές καθώς δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που περιμένουν από την Alpha να κάνει μία θετική έκπληξη στις επιδόσεις του τέταρτου (Q4) τριμήνου του 2022.

    Άλλωστε τα καθαρά έσοδα από τόκους που έγραψε η Τράπεζα το τελευταίο τρίμηνο του έτους αναμένεται να προσεγγίσουν τα 400 εκατ. ευρώ εμφανίζοντας αύξηση κατά περίπου 30% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο του έτους.

    Oπως καταλαβαίνετε για μία Τράπεζα οι οποία διαθέτει «ιστορικούς δεσμούς» με τους μετόχους της, το κρίσιμο ζήτημα που προκύπτει είναι τι μέλλει γενέσθαι με το μέρισμα.

    Επ αυτού όμως θα επανέλθουμε αύριο .

    Διοικητικές καραμπόλες κορυφής στη Bespoke του Σπύρου Θεοδωρόπουλου

    Τη συμμετοχή του δεύτερου γιου του Σπύρου Θεοδωρόπουλου , Γιάννη στο  Δ.Σ. της Bespoke SGA Holdings,  η οποία είναι συμφερόντων του ιδίου, έφεραν οι αλλαγές στη διοικητική πυραμίδα της Νίκας.

    Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Στις 20 Φεβρουαρίου αποχώρησε από την Νίκας  η Αγγελική Οικονόμου, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας , θέση που κατείχε τα τελευταία δέκα χρόνια.

    Τη θέση της πήρε ένα πρόσωπο με ισχυρή παρουσία στην αγορά τα τελευταία χρόνια, η Δέσποινα Τσαγγάρη- μεταγραφή από την Pepsico Hellas στην οποία ήταν γενική διευθύντρια από το 2018.

    Η κ. Οικονόμου αποχώρησε και από το Δ.Σ. της Bespoke, εταιρεία που αποτελεί την «ομπρέλα» των επιχειρήσεών του και στην οποία συμμετέχουν όλοι οι έμπιστοι, επί σειρά ετών συνεργάτες του, αλλά και ο γιος του Αντώνης.

    Τώρα, λοιπόν στη θέση της παραιτηθείσας Αγγελικής Οικονόμου το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας εξέλεξε ομόφωνα τον Ιωάννη Θεοδωρόπουλο, ο οποίος μπαίνει πλέον και αυτός στις οικογενειακές μπίζνες.

     

    Στα χνάρια του πατέρα του ο Ρηγίνος Σεπετάς της Βίκος

    Ας παραμείνουμε για λίγο στους γόνους πετυχημένων επιχειρηματιών.

    Και αυτό με αφορμή ένα νέο πρόσωπο  στο προεδρείο του Συνδέσμου Φυσικών Μεταλλικών Νερών Ελλάδος.

    Ο λόγος για τον Ρηγίνο Σεπετά, τον δεύτερο από τους τρεις γιους του Πέτρου Σεπετά και της Ελένης Θεοχάρη, ιδιοκτήτες της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων «Βίκος».

    Ο Ρηγίνος εξελέγη γενικός γραμματέας στο νέο προεδρείο  μπαίνοντας και στο… συνδικαλιστικό  στίβο εκτός από τον επιχειρηματικό.

    Στον Σύνδεσμο, που είναι μέλος του ΣΕΒΤ και του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Natural Mineral Waters Europe, συμμετέχουν οκτώ εταιρείες που ελέγχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, όπως η Χήτος, Coca Cola 3E, Μεντεκίδης (νερά Διός), Nestle κ.α.

    Ο Ρηγίνος,  οποίος στη Βίκος ασχολείται κυρίως με ζητήματα οικονομικής διαχείρισης και ανθρωπίνου δυναμικού, αν ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του θα φτάσει και στη θέση του προέδρου.

     

    ΡΑΣ: τι μας κοστίζει η αρχή που ρυθμίζει τα Τραίνα

    Δεν τη λες και φθηνή τη  λειτουργία της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων καθώς ο ετήσιος προϋπολογισμός της ξεπερνάει τα 1,2 εκατ. Ευρώ για το 2023.

    Πρόκειται για ένα δυσανάλογο ποσό για τα 14 άτομα που απασχολεί η Αρχή και η μισθοδοσία των οποίων διεκδικεί τη μερίδα του λέοντος, καθώς αυτή ανέρχεται στις 900.000 ευρώ.

    Εάν τα βάλουμε κάτω, κατά μέσο όρο κάθε εργαζόμενος της ΡΑΣ έχει λαμβάνειν περίπου 5.000 ευρώ μεικτά το μήνα.

    Προφανώς, δε θα παίρνουν όλοι τα ίδια χρήματα, επομένως δεν αποκλείεται τα «μεγάλα κεφάλια» της Αρχής να ξεπερνούν τον παραπάνω «μισθό».

    Και αν η ΡΑΣ έχει ελλείψεις στο προσωπικό όπως επανειλημμένα έχει αναφέρει η Πρόεδρος της, Ιωάννα Τσιαπαρίκου, τουλάχιστον αυτοί δε στριμώχνονται καθώς η ΡΑΣ μισθώνει ένα ακίνητο 530 τ.μ. στο Κέντρο της Αθήνας.

    Νέα παράταση για το Φράγμα Χαβρία

    Εκτός από τους εν εξελίξει διαγωνισμούς για τα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα, η τραγωδία στα Τέμπη φαίνεται πως έχει επηρεάσει σχεδόν όλα τα έργα του υπουργείου υποδομών που δημοπρατούνται αυτή την περίοδο.

    Μία τέτοια περίπτωση είναι το Φράγμα Χαβρία, για το οποίο δόθηκε παράταση στην ημερομηνία υποβολής προσφορών στο .. παρά πέντε με απόφαση του αναβαθμισμένου πλέον Γιώργου Καραγιάννη, ο υπογράφει πλέον αποφάσεις που αφορούν τις υποδομές.

    Μαθαίνω, ότι η ημερομηνία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για το έργο αξίας 100 εκατ. Ευρώ μετατέθηκε από σήμερα για τις 18 Απριλίου και τότε θα μάθουμε ποιοι είναι οι τελικοί διεκδικητές του έργου.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό, καθώς ο διαγωνισμός έχει πάρει ήδη τρεις παρατάσεις με το έργο να έχει προκηρυχθεί από τον Ιούνιο του 2020.

    Για να σας φρεσκάρω τη μνήμη ενδιαφέρον για το φράγμα, έχουν δείξει τρία σχήματα στα οποία συμμετέχουν μεγάλοι κατασκευαστικοί Όμιλοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Αυτά είναι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ -0,96% 16,44 -ΧΡ.Δ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ-SUEZ-ΕΥΑΘ, ενώ μόνος του κατεβαίνει ο Όμιλος Ελλάκτωρ (μέσω της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις).

     

    Κατεβάζει ταμπέλες η Media Markt

    Τέλος εποχής για την αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών  που έφεραν οι Γερμανοί στην Ελλάδα το 2005 και εδώ και τρία χρόνια έχει περάσει στον όμιλο Γερμανού.

    Ήταν καλοκαίρι του 2019 όταν η Media Saturn Holding έδινε τα χέρια με την Olympia Group για την εξαγορά των Media Markt, που προέβλεπε ότι θα διατηρηθεί το σήμα για κάποια περίοδο.

    Πέρασε μία πανδημία και ένας πόλεμος για να γίνει πραγματικότητα η συνένωση με τα Public και η αρχή γίνεται από το μεγάλο κατάστημα της Συγγρού στην Καλλιθέα.

    Την εξέλιξη είχε προαναγγείλει ήδη από το φθινόπωρο ο επικεφαλής της Public, Ρόμπυ Μπουρλάς, μιλώντας για ενοποίηση των δύο brands κάτω από τη μάρκα Public.

    Να θυμίσουμε ότι αρχικά οι Γερμανοί (στην Ελλάδα είχαν μπει αρχικά με τη μάρκα Saturn) είχαν κρατήσει το 25% της κοινοπραξίας και μετά το ποσοστό μειώθηκε σε 2%.

    Εξάλλου, το μεγάλο κενό της Public καλύφθηκε από την επένδυση 50 εκατομμυρίων του Γερμανού, που εσχάτως μπήκε και στις ηλεκτρικές συσκευές, άρα το σήμα της Media Markt είναι πλέον περιττό.

     

    Με σαμπάνιες ή με ρετσίνα υποδέχτηκαν τελικά το νέο Πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Ενέργειας;

    Όπως είναι  γνωστό μετά από μήνες που το Χρηματιστήριο Ενέργειας είχε μείνει χωρίς CEO, ανέλαβε πρόσφατα τη σημαντική αυτή θέση  ο κ. Αλέξανδρος Παπαγεωργίου, Έλλην εξ Ιταλίας προερχόμενος και μέχρι πρόσφατα  υψηλόβαθμο στέλεχος του Ευρωπαϊκού Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

    Η  καρέκλα του Διευθύνοντος Συμβούλου  στο Χρηματιστήριο Ενέργειας ήταν άδεια  από τον Ιούλιο του 2022 όταν είχε παραιτηθεί ο  καθηγητής Γιώργος Ιωάννου, επικαλούμενος «απολύτως προσωπικούς λόγους» αν και οι φήμες οργίασαν για τους πραγματικούς λόγους της αποχώρησής του.

    Αλλά αυτό το ενδιαφέρον ρεπορτάζ ας το αφήσουμε για το εγγύς μέλλον.

    Την επιλογή  του Αλέξανδρου Παπαγεωργίου συνόδευσαν …διθύραμβοι από αυτούς που τον επέλεξαν.

    Όντως ο άνθρωπος έρχεται από τα γραφεία του Eυρωπαϊκό Xρηματιστήριο Ενέργειας στο Μιλάνο όπου κατείχε τη θέση  «Ανώτερος Διευθυντής Πωλήσεων» για τη Νότια Ευρώπη (Senior Sales Manager).

    Βρισκόταν στο ΕΧΕ  από το 2017, αρχικά, ως Key Account Manager στις αγορές Ενέργειας και Περιβάλλοντος, στη συνέχεια ως Διευθυντής Πωλήσεων και από το 2020 ως Ανώτερος Διευθυντής Πωλήσεων.

    Μετά τις πρώτες …σαμπάνιες (τρόπος του λέγειν) που άνοιξαν για τον ερχομό του, κάποιοι εγκατέλειψαν τον αφρώδη οίνο που υποδήλωνε ενθουσιασμό και το έριξαν στη …ρετσίνα Μαλαματίνα η οποία μαζί με αναψυκτικό τύπου κόλα μάλιστα, φτιάχνει δυνατό κοκτέιλ  το οποίο στο γήπεδο του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη αποκαλείται «Tumba libre» κατά το Cuba Libre, επειδή ζαλίζει και ξεχνάει κανείς τα βάσανα.

    Αλήθεια, οι επιχειρηματίες που από την MOET CHANDON κατέληξαν στο Tumba libre, τί ακριβώς έμαθαν για το νέο Πρόεδρο και θέλουν να το ξεχάσουν; Μήπως αλλού τον περίμεναν να «παρεπιδημεί» και αλλού θα τον βρουν τελικά στην πράξη;

    Διότι υπάρχει και η παλιά ελληνική παροιμία «εδώ και τρως και πίνεις και αλλού…» τη συνέχεια τη γνωρίζετε, η οποία όμως ισχύει και για ιταλούς και κυρίως για ιταλίδες…

    QUIZ 

    Σήμερα θα σας πω μια ωραία ιστορία.

    Όταν την έμαθα θυμήθηκα τον αρχαίο μυθοποιό, δούλο εκ Φρυγίας, Αίσωπο που είχε πει «Φίλος βλάπτων ου διαφέρει εχθρού» και «Λύκος δοράν οιός περιβεβλημένος». 

    Ας ξεκινήσουμε όμως την ιστορία μας. 

    Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένας τραπεζίτης.

    Ας τον ονομάσουμε ο τραπεζίτης της Φιλοθέης.

    Όμως ο τραπεζίτης αυτός απέκτησε τώρα τελευταία και ένα άλλο παρατσούκλι.

    Ο Τραπεζίτης –γραμματοκομιστής.

    Ο τραπεζίτης αυτός λοιπόν έχει πάρει δουλειές από όλο το σύστημα.

    Από τράπεζες, από ενεργειακές και άλλες εταιρείες κλπ.

    Με λίγα λόγια έχει βγάλει πολλά λεφτά από το ελληνικό σύστημα.

    Δεν είναι τυχαίο το θηριώδες σπίτι που έχει στα Βόρεια Προάστεια.

    Αν δεν κάνω λάθος έχει και ένα δυο μπράβους…

    Ο τραπεζίτης αυτός λοιπόν που μιλάει άπταιστα αγγλικά,  αποφάσισε να μάθει και μια άλλη γλώσσα.

    Τα Ολλανδικά.

    Έτσι λοιπόν άρχισε να μιλάει… Ολλανδικά και να καρφώνει τους πάντες και τα πάντα.

    Φυσικά τα καρφώματα ήταν όχι μόνο άδικα, αλλά και χωρίς νόημα.

    Και κάρφωνε αυτούς που τον είχαν ευεργετήσει στο παρελθόν.

    Επειδή όμως η συνέχεια είναι μεγάλη, είπα μήπως την συνεχίσω αύριο…

     

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Ως εκ τούτου, το mononews.gr δεν φέρει καμία ευθύνη εάν οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιηθούν για την αγορά η πώληση κινητών αξιών.