• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Πάει για το 5Χ5 με στροφή στις τράπεζες

    • Στ. Κ. Χαρίτος


    Αν μείνει η άνοδος του σημερινού ανοίγματος στο Χρηματιστήριο, δηλαδή αν η αγορά, όπως πορεύτηκε, έτσι ανοδικά, αγγίζοντας τις 895 μονάδες μέσα στην πρώτη ώρα των συναλλαγών, συνεχίσει μέχρι τις 17.19 που κλείνει την ημέρα, θα μπορούμε να μιλάμε για την πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση.

    Παρά το γεγονός ότι είναι καλοκαίρι, οι διακοπές πλησιάζουν για πολλούς από τους εμπλεκομένους περί τα χρηματιστηριακά και η διάθεση παραπέμπει σε αυτή της παραλίας (!), η κανονικότητα υπάρχει.

    Ο τζίρος μέσα στην πρώτη ώρα πλησιάζει τα 10 εκατ. ευρώ, όπως και στις προηγούμενες μέρες. Οι τράπεζες συνεχίζουν να συγκεντρώνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για νέες ομολογιακές εκδόσεις μειωμένης εξασφάλισης μέσα στο καλοκαίρι.

    Η ΔΕΗ συνεχίζει, μετά το διάλειμμα της Παρασκευής να προσεγγίζει νέα υψηλά, αγγίζοντας νωρίτερα τα 2,82 ευρώ.  Στον κατασκευαστικό κλάδο, παρατηρείται μεν μια κόπωση, το ενδιαφέρον δε, μένει αμείωτο. Για παράδειγμα η Άβαξ, ενισχύεται με κέρδη πάνω από 2,5% και η Ιντρακάτ πάνω από 2,7%.

    Κέρδη 1,5% για την ΕΤΕ, στα 2,507 ευρώ, 2,73% για την Alpha Bank, στο 1,69, λιγότερο 0,64% η Eurobank, στα 0,87 και 2,21% τα κέρδη της Πειραιώς, στα 2,87 ευρώ, αποτελώντας τον πρωταγωνιστή και σήμερα ως προς τον όγκο συναλλαγών (σ.σ. οι τέσσερις συστημικές δηλαδή).

    Στο ενδεχόμενο δε που υπάρξει διπλή αναβάθμιση, ο τραπεζικός κλάδος είναι αυτός που θα ωφεληθεί περισσότερο ενώ πολύ πιθανό είναι να δούμε σύντομα και μία νέα έκδοση 10ετούς ομολόγου από την στιγμή που η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη σε αυτές τις τιμές. Μπροστά μας, έχουμε τις εκθέσεις των οίκων με το πιο πιθανό να έχουμε νέες τιμές στόχων σε αρκετούς τίτλους.



    ΣΧΟΛΙΑ