• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Όσο μένει πάνω από τις 870 μονάδες…


    Για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση παραμένει το Χρηματιστήριο, όπως όλα δείχνουν, πάνω από τις 870 μονάδες, με την «περιφέρεια» να σηκώνει κεφάλι σχετικώς.

    Η προοπτική πώλησης του Πόρτο Καρράς από την Τεχνική Ολυμπιακή -και μάλιστα με την είσοδο κορυφαίου Έλληνα ιδιοκτήτη πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων-  αποτελεί το play της σημερινής συνεδρίασης, δίδοντας το σύνθημα και στα υπόλοιπα μικρομεσαία χαρτιά.

    Η μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής ενισχύεται σχεδόν κατά 9%, στα 2,43 ευρώ και μάλιστα με όγκο 90 χιλιάδων τεμαχίων.

    Άλλωστε, ο Mid Cap ενισχύεται την Τετάρτη πάνω από 1,2%, όταν οι τράπεζες υποχωρούν στις 863 μονάδες και η μεγάλη κεφαλαιοποίηση οριακά στις 2.160 μονάδες.

    Μετά από μία ώρα συναλλαγών ο τζίρος εξακολουθεί να είναι υποτονικός, μόλις στα 8 εκατ. ευρώ και μάλιστα με ένα πακέτο περί τις 450 χιλιάδες ευρώ, στην Alpha.

    Η ΕΤΕ κοιτάζει, όπως φαίνεται, τα 3 ευρώ, κινούμενη στα 2,96, πάνω από τα 3 ευρώ παραμένει η Πειραιώς και μικρές απώλειες υποχωρώντας στο 0,89 η Eurobank.

    Ψήγματα αντίδρασης στην Coca Cola, καθώς, όπως έγραψε το mononews.gr, βρίσκεται σε διαρκή πτώση εδώ και τέσσερις μήνες, προερχόμενη από τα υψηλά των 35 ευρώ. Δεν υπάρχει τίποτα αρνητικό στον ορίζοντα για την εταιρεία και η αγορά προσπαθεί να διερευνήσει τους λόγους της πτώσης.

    Βάση στην περιοχή του 1,80 επιδιώκεται για μία ακόμα φορά στην Ελλάκτωρ, υποχωρώντας οριακά, στο 1,78, στα 9,73 ευρώ υποχωρεί ο Μυτιληναίος και στα 6,86 ευρώ η ΓΕΚ/Τέρνα. Αντιθέτως, αντίδραση πάει να βγει στην Τέρνα Ενεργειακή, στα 7,39 ευρώ. Πιέσεις στα 21,88 ευρώ για την Motor Oil και στα 3,63 ευρώ με πτώση μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας στην Βιοχάλκο.

    Το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές παραμένει υποτονικό, εν αναμονή της τοποθέτησης της Κριστίν Λαγκάρντ ως επικεφαλής στην ΕΚΤ και της πολιτικής που θα ακολουθήσει.  Επιπροσθέτως, στην άλλη του Ατλαντικού αναμένεται νέος γύρος μείωσης των επιτοκίων της Fed.

    Κατά τα άλλα, όσο η αγορά μένει πάνω από τις 870 μονάδες, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για κίνηση προς τις 900 μονάδες που αποτελεί τον βραχυπρόθεσμο στόχο αντίστασης.



    ΣΧΟΛΙΑ