• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: ΟΠΑΠ και ΕΤΕ οδηγούν τον δείκτη προς τις 820 – Το ιταλικό 10ετές ξεπέρασε σε απόδοση το ελληνικό

    Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο

    Γενικός Δείκτης Χρηματιστηρίου


    H απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου ξεπέρασε του ελληνικού, 3,62%, έναντι 3,48%, με τους αναλυτές να θεωρούν ότι στις σημερινές της ανακοινώσεις η Κριστίν Λαγκάρντ για τις επαναγορές και τη στήριξη των ομολόγων του ευρωπαϊκού νότου, θα κληθεί να συμπεριλάβει και τις απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία.

    Πάνω από 1,9% η πτώση για το Χρηματιστήριο του Μιλάνο, τη στιγμή που οι ευρωπαϊκές αγορές υποχωρούν οριακά και ο γενικός δείκτης του Χ.Α. πλησιάζει τις 820 μονάδες με άνοδο 0,46%.

    Εν αναμονή της γενικής συνέλευσης της Eurobank την Πέμπτη και αύριο της Alpha Bank και της Πειραιώς, ο κλάδος αντιδρά ανοδικά, με την Eurobank ΕΥΡΩΒ 0,50% 2,02 στο +1,8%, την ΕΤΕ ΕΤΕ 3,31% 7,81 στο +2,09% και λιγότερο, δηλαδή κέρδη κάτω από 1% για Άλφα ΑΛΦΑ 0% 1,59 και Πειραιώς.

    Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι διεθνείς εξελίξεις κρίνουν την τάση στις αγορές, αλλά και στο Χ.Α., που δεν έχει πια πολλά περιθώρια πτώσης, ειδικά όταν οι προβλέψεις για τον τουρισμό κάνουν λόγο για έσοδα 20 δισ. ευρώ πάνω από τον στόχο του 2019!

    Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στις σημερινές ανακοινώσεις της ΕΚΤ για την επιτοκιακή της πολιτική και πολύ περισσότερο στην Ιταλία.

    Σύμφωνα με τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι κέρδισε χθες την ψήφο εμπιστοσύνης στη Γερουσία, αλλά τρία μεγάλα κόμματα του Κυβερνητικού του Συνασπισμού απείχαν από τη διαδικασία. Ο Ντράγκι έλαβε 95 ψήφους υπέρ και 38 κατά, σε σύνολο 321, καθώς η Φόρτσα Ιτάλια, η Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια δεν έλαβαν μέρος στην ψήφο εμπιστοσύνης.

    Εν τω μεταξύ, ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρωθυπουργός της Ιταλίας αναμένεται να παραιτηθεί σήμερα Πέμπτη.

    Εάν ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα αποδεχτεί την παραίτησή του, θα μπορούσαν να προκηρυχθούν έκτακτες εκλογές για τις αρχές Οκτωβρίου και θα είναι η πρώτη φορά που η χώρα θα προσφύγει σε εκλογές το φθινόπωρο.

    Υπό τα δεδομένα αυτά, η Κριστίν Λαγκάρντ θα πρέπει να συμπεριλάβει στις αποφάσεις της για τα ομόλογα και τις πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα.

    Πάντως, «η Ρωσία άρχισε να στέλνει ξανά φυσικό αέριο μέσω του μεγαλύτερου αγωγού της στην Ευρώπη, μετά από περίοδο συντήρησης 10 ημερών», σύμφωνα με τη Nord Stream AG.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, «οι ροές ξεκίνησαν ξανά σήμερα, όπως δήλωσε τηλεφωνικά ένας εκπρόσωπος του φορέα εκμετάλλευσης του αγωγού. Η αποκατάσταση των ροών στα ζητούμενα επίπεδα θα πάρει κάποιο χρόνο». Η Gazprom αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Στο 1,8% τα κέρδη για την Cenergy, αναιμικά στα 11,12 η Τιτάν, στα 5,49 ευρώ η ΔΕΗ με οριακά κέρδη, στα 5,58 ενισχύεται η Lamda Development, στα 13,73 ο Μυτιληναίος, ενώ σαφέστερη αντίδραση δίνει ο ΟΠΑΠ κατά 1,4%, πάνω από τα 14 ευρώ και ο ΟΤΕ στα 16,49 ευρώ, με τον Μυτιληναίο στα 13,73.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Τι σημαίνουν για την αγορά οι εντολές σε Μυτιληναίο και ΔΕΗ

    Motor Oil: Αγορά ιδίων μετοχών συνολικής αξίας €178.319

    Tesla: Πούλησε τα περισσότερα Bitcoin που κατείχε – Στα 218 εκατ. δολάρια η αξία των κρυπτονομισμάτων της



    ΣΧΟΛΙΑ