• Cryptocurrencies

    Tesla: Πούλησε τα περισσότερα Bitcoin που κατείχε – Στα 218 εκατ. δολάρια η αξία των κρυπτονομισμάτων της

    • Bloomberg
    Elon Musk

    Elon Musk


    Η Tesla πούλησε ένα σημαντικό μέρος των Bitcoin που είχε στην κατοχή της, μια επένδυση που συνέβαλε κατά το παρελθόν στη “νομιμοποίηση” του μεγαλύτερου ψηφιακού νομίσματος στον κόσμο.

    «Από το τέλος του δεύτερου τριμήνου, έχουμε μετατρέψει περίπου το 75% των αγορών μας σε Bitcoin σε παραστατικό χρήμα», δήλωσε η Tesla σε επιστολή προς του μετόχους την Τετάρτη. “Οι μετατροπές στο 2ο τρίμηνο πρόσθεσαν 936 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά στον ισολογισμό μας.”

    Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποκάλυψε τον Φεβρουάριο του 2021 ότι είχε επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin και στη συνέχεια πούλησε το 10% του μεριδίου της τον Απρίλιο. Η Tesla δήλωσε την Τετάρτη ότι τα ψηφιακά της περιουσιακά στοιχεία έχουν συρρικνωθεί στα 218 εκατομμύρια δολάρια και ότι η απομείωση του Bitcoin έπληξε την κερδοφορία του δεύτερου τριμήνου.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, επισήμανε κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε για τα κέρδη της εταιρείας, ότι πούλησε το Bitcoin για να μεγιστοποιήσει τη θέση της σε μετρητά λόγω της αβεβαιότητας που σχετίζεται με τα lockdown του Covid. Σημείωσε ότι η πώληση δεν πρέπει να θεωρείται ως «κάποια ετυμηγορία για το Bitcoin».

    Το Bitcoin έχει υποχωρήσει από το υψηλό ρεκόρ των σχεδόν 69.000 δολαρίων που κατέγραψε τον Νοέμβριο. Το κρυπτονομίσμα με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση παγκοσμίως έχασε τα κέρδη του μετά την ανακοίνωση των πωλήσεων της Tesla, υποχωρώντας έως και 4% στα 22.813 δολάρια.

    Bitcoin Gives Back Gains
    Το Bitcoin έχασε τα αρχικά του κέρδη

    Ο Musk έχει εξελιχθεί σε ισχυρό παράγοντα επιρροής των κρυπτονομισμάτων.  Λειτούργησε ως καταλύτης για την πορεία του Bitcoin όταν η Tesla αποδέχθηκε το ψηφιακό νόμισμα προχωρώντας σε αγορές, ενώ στη συνέχεια άρχισε τις πωλήσεις επικαλούμενη τις περιβαλλοντικές ανησυχίες της σχετικά με τις διαδικασίες εξόρυξης.

    Ωστόσο, ο δισεκατομμυριούχος έχει ταχθεί δημοσίως υπέρ των κρυπτονομισμάτων, υπονοώντας τις τελευταίες εβδομάδες ότι η άλλη εταιρεία του, η SpaceX, ενδέχεται να ακολουθήσει την Tesla και να αποδεχθεί το Dogecoin για αγορές εμπορευμάτων στο μέλλον.

    Διαβάστε ακόμη:

    Bitcoin: Ξεπέρασε τα 23.000 δολάρια με το βλέμμα στις νέες κινήσεις της Fed

    Twitter: Προσφυγή της εταιρείας εναντίον του Elon Musk



    ΣΧΟΛΙΑ