• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Μικρομέτοχοι οι πωλητές στην Ελλάκτωρ, γυρίζει η μετοχή


    Από τα 0,82 ευρώ, που ήταν και το χαμηλό ημέρας, η μετοχή της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -0,38% 2,63 μαζεύει τις απώλειες.

    Πλέον η μετοχή της εταιρείας κινείται πάνω από τα 0,93 ευρώ, αφού τα προηγούμενα ενδοσυνεδριακά επίπεδα, έπειτα από… μιάμιση μέρα πτώσης, αποτέλεσαν ευκαιρία αγορών. Παράγοντες της αγοράς σχολιάζουν ότι από τους βασικούς πωλητές του τελευταίου διαστήματος ήταν ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι θορυβήθηκαν από αρνητικά δημοσιεύματα και φήμες. Σημειωτέον ότι αύριο, Πέμπτη, συγκαλείται η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ενισχύεται στις 629 μονάδες, οριακά κάτω από την στήριξη των 630 μονάδων. Οι συναλλαγές κρίνονται για μία ακόμα μέρα ως απελπιστικά χαμηλές, στα 17,4 εκατ. ευρώ, ενώ απομένει σχεδόν μιάμιση ώρα πριν από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Τετάρτης.

    Οι διακυμάνσεις σε μεμονωμένα «χαρτιά» συνεχίζονται. Από τα 3,45 ευρώ, η Aegean τώρα πέρασε στο… κόκκινο, στα 3,41 ευρώ.

    Θετικό πρόσημο για τον Μυτιληναίο, λόγω ισχυρών αποτελεσμάτων, που συνεχίζει να κρατά την περιοχή πάνω από τα 8,10 ευρώ.

    Πάνω από 1% η αντίδραση της ΕΤΕ ΕΤΕ -1,09% 7,26, που είναι η μόνη τραπεζική μετοχή με κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας.

    Η ΕΥΔΑΠ είναι το χαρτί της ημέρας, με κέρδη άνω του 5%, στα 7,23 ευρώ, με την ΔΕΗ να ακολουθεί με 0,68%, στα 4,42 ευρώ, επίπεδα που συνιστούν νέα υψηλά για φέτος.

    Το κλίμα είναι θετικό και στις ξένες αγορές, παρά το γεγονός ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν θεωρείται ακόμα άρτιο επιστημονικά, λόγω των παρενεργειών που υπήρξαν σε δοκιμή στο Ηνωμένο Βασίλειο.



    ΣΧΟΛΙΑ