• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Με την ΜΟΗ και τις τράπεζες κοιτάζει πάνω από τις 910 μονάδες

    τραπεζες_Eurobank Equities: Toπ επιλογή η Εθνική Τράπεζα, buy για Πειραιώς, hold για Alpha Bank

    Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Παύλος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνική Τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank και Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank


    Και πάλι ανοδικά η αγορά, όπου ο τραπεζικός κλάδος, ο κλάδος σηματωρός για την εξέλιξη της αγοράς εξαιτίας της μεγάλης εμπορευσιμότητας των μετοχών σκαρφαλώνει στις 653 μονάδες, με την Πειραιώς στο 1,44 ευρώ, την Alpha Bank στο 1,01, την ΕΤΕ στα 3,84 και την Eurobank στο 1,08.

    Θυμίζουμε τον υψηλότατο όγκο συναλλαγών στην Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,63 χθες, αλλάζοντας χέρια πάνω από 12 εκατ. τεμάχια.

    Στα 9,90 η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και νέα αφετηρία, στα 6,31 ευρώ ενισχύεται η ΔΕΗ, στα 17,36 ευρώ ο Μυτιληναίος, στα 12,98 ο ΟΠΑΠ και στα 15,35 ο ΟΤΕ.

    Κέρδη 1,77% για τη ΜΟΗ, μετά τα πολύ καλά αποτελέσματα 9μήνου.

    Ο γενικός δείκτης συνεχίζει σε υψηλά επταμήνου και στις 910 μονάδες σε ένα σύνθετο περιβάλλον, αφού από τη μία «συγκρούονται» τα πολύ καλά αποτελέσματα 9μήνου για τις επιχειρήσεις του FTSE 25 και από την άλλη οι προοπτικές της ύφεσης, με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο να περιμένει νέα έκρηξη στις τιμές του αερίου από την άνοιξη του 2023.

    Κι αυτό, ενώ η Ευρώπη καθορίζει το πλαφόν στα 275 ευρώ και στο ρωσικό πετρέλαιο στα 65 – 70, τη στιγμή που η τιμή του μαύρου χρυσού υποχωρεί κάτω και από τα 80.

    Οι προσδοκίες των αγορών, παρά το γεγονός ότι η Wall θα μείνει κλειστή σήμερα εξαιτίας της Ημέρας των Ευχαριστιών και θα υπολειτουργήσει την Παρασκευή λόγω Black Friday, είναι μετρημένες.

    Σε κάθε περίπτωση, η άποψη που υπάρχει είναι ότι τα επιτόκια θα ανεβαίνουν μεν, αλλά με μικρότερη δυναμική για να φτάσουν στον στόχο του 4,5% – 4,75% στις ΗΠΑ και 2,75% στην Ε.Ε..

    Αλλά μέχρι τότε, εκτιμάται ότι ο πληθωρισμός θα αρχίσει να κάμπτεται έστω κι αν η εξέλιξη αυτή στοιχίσει σε ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης.

    Στην Ελλάδα αν και επισήμως δεν έχει ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος ο πρωθυπουργός γυρίζει όλη την Ελλάδα, ενώ εξακολουθεί να προηγείται έναντι του αντιπάλου του στις δημοσκοπήσεις, στοιχείο που αρέσει στους αναλυτές ως προς τη διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας.

    Διαβάστε επίσης:

    Αδειάζουν τα ESG funds-Πλήγμα 85 δισ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ