• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Με ΜΟΗ και Πειραιώς για την ανακατάληψη των 1.270 μονάδων

    Γιάννης Βαρδινογιάννης (Motor Oil) - Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς)

    Γιάννης Βαρδινογιάννης (Motor Oil) – Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς)


    Ελεγχόμενη διόρθωση τιμών είχαμε χθες στον ΓΔΧΑ και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ θετικές διαθέσεις επικράτησαν στις ΗΠΑ μετά το τελευταίο πτωτικό 3ήμερο σερί.

    Ωστόσο, φαίνεται ότι ελλείψει νέων καταλυτών οι αγορές δυσκολεύονται να κινηθούν περαιτέρω ανοδικά. Με την έκπληξη από την κεντρική τράπεζα της Αγγλίας, η οποία ανέβασε τα επιτόκια κατά 50μβ έναντι 25μβ που ήταν οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις ενδεχομένως να δοθεί μια αφορμή για υποχώρηση των τιμών.

    Στο εσωτερικό, αν και οι εγχώριες συνθήκες της οικονομίας ενδεχομένως να είναι περισσότερο ξεκάθαρες από Δευτέρα και μετά το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, οι αναλυτές, όπως ο Νίκος Καυκάς της Depolas Investment Services θεωρεί ότι δεν θα μείνουμε ανεπηρέαστοι από μια επιδείνωση του διεθνούς επενδυτικού κλίματος.

    Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αρχική μέτρηση των δεικτών μεταποίησης PMI Ιουνίου των Γαλλία, Γερμανία, Ευρωζώνη και ΗΠΑ.

    Κλειστή θα παραμείνει και σήμερα η αγορά της Κίνας.

    Πάντως, η αλήθεια είναι ότι το χθεσινό γύρισμα του S&P που έκλεισε με άνοδο, διατηρώντας την περιοχή άνω των 4.380 μονάδων, θα μπορούσε να δώσει φτερά και στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) το οποίο διερευνά για μία ακόμα συνεδρίαση την περιοχή πέριξ των 1.270 μονάδων.

    Ταυτόχρονα, επενδυτές μπαίνουν στην αγορά έχοντας ως στόχο να αποκομίσουν οφέλη από ένα νέο ενδεχόμενο ράλι, αν η Νέα Δημοκρατία καταφέρει να πετύχει αυτοδυναμία με υψηλό ποσοστό και διαφορά από τους αντιπάλους της στις εκλογές της Κυριακής. Εξέλιξη, που είναι πιθανό να φέρει την επενδυτική βαθμίδα μέχρι τον Οκτώβριο και βεβαίως την αναβάθμιση του Χ.Α. στις ώριμες αγορές.

    Ο γενικός δείκτης δείχνει να σκαρφαλώνει στις 1.268 μονάδες, με την Alpha Bank ΑΛΦΑ 0,61% 1,64 πτωτικά στο 1,49 ευρώ, την ΕΤΕ ΕΤΕ 0,25% 8,10 στα 5,74 ευρώ, την Eurobank ΕΥΡΩΒ 0,48% 2,08 να ενισχύεται 0,78% και την Πειραιώς ΠΕΙΡ 2,12% 3,86 1,30%, στα 2,81 ευρώ.

    Σε ό,τι αφορά στα μη τραπεζικά blue chips, ο Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 0,05% 39,02 με κίνηση στα 33,10 ευρώ στο άνοιγμα, διορθώνει προς τη ζώνη των 33 ευρώ.

    Αμετάβλητος στα 15,90 ο ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -0,77% 15,41 και πράξεις πάνω από τα 15 ευρώ για τον ΟΤΕ.

    Αμετάβλητη και η Jumbo, στα 23,94 ευρώ.

    Αντιθέτως ισχυρότερη η κίνηση την Παρασκευή στη Motor Oil που ενισχύεται κατά 1,69%, στα 25,28 ευρώ, νέα ιστορικά υψηλά για την Ideal Holdings που σημειώνει κέρδη 2,69%, στα 5,34, άνοδος 9,3% για την Interlife, πάνω από 2% τα κέρδη για την ΕΧΑΕ, στα 5 ευρώ, πάνω από τα 10 ευρώ η ΔΕΗ, στα 14,56 προς νέα υψηλά η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 0,84% 16,88 και αγορές στις μικρότερες κατασκευαστικές, Δομική Κρήτης και Εκτέρ.

    Θετικό πρόσημο για την Coca Cola, τη Βιοχάλκο, τη ΔΕΗ.

    Διαβάστε επίσης:

    Αυτό που θέλουν οι αγορές, η δικαίωση του Στασινόπουλου της Βιοχάλκο, ποιος εκδότης έχασε 50 εκατ. ευρώ και ποιος έδωσε 29 εκατ. ευρώ για ένα σπίτι στο Ελληνικό

    Κωστής Χατζηδάκης στο mononews: Η Ελλάδα έχει βάλει ρότα να γίνει μία προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα!

    Κολάνοβιτς (JPMorgan): Τι απειλεί την πορεία των μετοχών το β’ εξάμηνο του 2023

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ